گردشگری ترکیه

معرفی شهر استانبول در ترکیه
۱۴۰۰/۰۶/۳۱
گردشگری ترکیه

معرفی شهر استانبول در ترکیه

استانبول به عبارتی روح ترکیه است؛ شهری با جمعیتی حدود 15 میلیون نفر که همیشه بیدار و شلوغ است و فضایی صمیمی، گرم و پر هیاهو دارد. همان‌طور که پاریس قلب تپنده فرانسه است می‌توان گفت که استانبول برای ترکیه نیز نقش قلب تپنده را دارد.

این شهر با قدمتی در حدود 2500 سال از سری شهرهای مهم، اصیل و قدیمی در جهان است که برهه‌های تاریخی بی‌شماری را به خود دیده است. استانبول در جهان باستان قسطنطنیه نامیده می‌شد و دارای تاریخ پرفراز و نشیبی بود که همین باعث جذابیت این شهر هم از نظر معماری و فرهنگی شده است. تا جایی که برخی استانبول را پایتخت فرهنگی اروپا می‌نامند.

از طرفی به دلیل تنگه یا پل بسفر یا بغاز که ارتباط دهنده دو قاره آسیا و اروپا است استانبول به شهری میان دو قاره تبدیل شده که از فرهنگ، تاریخ، معماری و حتی سبک زندگی هر دو قاره بهره برده و هر ساله گردشگران بسیاری را از سراسر جهان از جمله ایران به خود جذب می‌کند.

اما هر شهری برای خود داستانی دارد و هر داستانی شنیدنی است؛ استانبول نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مطلب از وبلاگ پرشین استار با ما همراه باشید تا داستان این شهر تاریخی را برای شما بازگو کنیم.

 

معرفی شهر استانبول در ترکیه

 

تاریخچه شهر استانبول

استانبول از دوران روم باستان به ‌یادگار مانده است و این میراث پس از روم باستان به خاندان سلطنتی عثمانی به ارث رسید و از سال 1930 به بعد رسماً استانبول نام گرفت. تا قبل از آن این شهر نام‌های متعددی از جمله قسطنطنیه و کنستانتین داشت. در قرون وسطی قسطنطنیه بزرگترین و ثروتمندترین شهر اروپا بود!

در ادامه برخی از دوره های مهم این شهر را بازگو خواهیم کرد:

بیزانس در سال 300 بخشی از امپراتوری روم شد؛ در این مدت امپراتور روم، کنستانتین بازسازی کل شهر را با هدف برجسته سازی شهر به عهده گرفت. او بناهایی همانند آثار تاریخی موجود در شهر روم، به این شهر اضافه کرد. در سال 330 این شهر را پایتخت کل امپراتوری روم اعلام کرد و نام قسطنطنیه را بر روی آن گذاشت.

پس از مرگ امپراتور تئودوسیوس اول در سال 395، قسطنطنیه پایتخت امپراتوری بیزانس شد. به عنوان بخشی از امپراتوری بیزانس، قسطنطنیه بر خلاف هویت سابق خود در امپراتوری روم، کاملاً یونانی شد. از آنجا که قسطنطنیه در مرکز دو قاره بود به مرکز تجارت، فرهنگ و دیپلماسی تبدیل شد و رشد چشمگیری را به همراه داشت.

بسیاری از برجسته ترین آثار تاریخی شهر استانبول همچون ایاصوفیه در بازسازی شهر پس از سال 532 ساخته شد و قسطنطنیه مرکز کلیسای ارتدوکس یونانی شد. صدها سال، نیروهایی از سراسر خاورمیانه به این شهر حمله کردند.

در سال 1261، در بحبوحه آشفتگی ها، امپراتوری نیکه قسطنطنیه را پس گرفت و به امپراتوری بیزانس بازگردانده شد. تقریباً در همان زمان، ترکان عثمانی شروع به فتح شهرهای اطراف قسطنطنیه کردند و عملاً آن را از بسیاری از شهرهای همجوار خود جدا کردند.

پس از تضعیف قابل ملاحظه، قسطنطنیه پس از 53 روز محاصره به طور رسمی توسط عثمانی ها به رهبری سلطان محمد فاتح در سال 1453 فتح شد. در حین محاصره، آخرین امپراتور بیزانس، کنستانتین یازدهم، هنگام دفاع از شهر خود جان باخت. تقریباً بلافاصله قسطنطنیه پایتخت امپراتوری عثمانی اعلام شد و اسلامبول (شهر اسلام) خوانده شد. در حقیقت، قسطنطنیه تا سال ۱۴۵۳ پایتخت امپراتور روم شرقی محسوب می‌شد.

 

تاریخچه شهر استانبول

 

سلطان محمد فاتح با در دست گرفتن کنترل شهر به دنبال تجدید شهر استانبول بود. او بازار بزرگ (یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان) را ایجاد کرد و ساکنان ارتدوکس کاتولیک و یونانی فراری را بازگرداند. وی علاوه بر این خانواده های مسلمان، مسیحی و یهودی را برای ایجاد جمعیت مختلط به آنجا آورد. سلطان محمد همچنین ساخت بناهای معماری، مدارس، بیمارستان ها، حمام های عمومی و مساجد بزرگ شاهنشاهی را آغاز کرد.

از سال 1520 تا 1566، سلیمان باشکوه امپراتوری عثمانی را تحت کنترل داشت و دستاوردهای هنری و معماری زیادی به وجود آورد که این شهر را به یک مرکز بزرگ فرهنگی، سیاسی و تجاری تبدیل کرد.

در اواسط دهه 1500 جمعیت آن تقریباً به 1 میلیون نفر رسید. امپراتوری عثمانی استانبول را اداره کرد تا اینکه در جنگ جهانی اول توسط متفقین شکست خورد و اشغال شد. پس از جنگ جهانی اول و سال ها مبارزه به رهبری آتاتورک علیه نیروهای اشغالگر، جمهوری ترکیه در سال 1923 متولد شد و مرکز آن به استان آنکارا منتقل شد.

اما استانبول تا به امروز به طور چشمگیری به گسترش خود ادامه داده است. امروزه جمعیت آن بیش از 13 میلیون نفر است و همچنان به طور مداوم در حال افزایش است. این شهر همچنان مرکز تجاری و فرهنگی ترکیه است.

لازم به ذکر است که نام کنونی شهر، استانبول از عبارت یونانی εἰς τὴν Πόλιν (با تلفظ ایستیم بولین) به معنای «به سوی شهر» گرفته شده است و در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم با ضرب سکه‌هایی که روی آن نام اسلامبول (شهر اسلام‌) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند.

 

تاریخچه شهر استانبول

 

موقعیت جغرافیایی استانبول

موقعیت جغرافیایی شهر استانبول و مجاورتش با دریا باعث آب ‌و هوای خاصی در این کلان‌ شهر شده است. استانبول در مجاورت دریای مرمره و در شمال غربی ترکیه واقع شده است. از جنوب با دریای مرمره و از شمال با دریای سیاه احاطه شده است؛ همین امر باعث شده از نظر آب ‌و هوایی، تابستان های گرم و مرطوب و همچنین زمستان‌های سرد و بارانی داشته باشد.

استانبول در قسمت اروپایی خود مراکز تجاری و فرهنگی بسیار مهمی را در خود جای ‌داده اما قسمت آسیایی پرجمعیت‌تر است و حدود یک‌سوم جمعیت استانبول در قسمت آسیایی زندگی می‌کنند. در قسمت اروپایی، بخش غربی استانبول و در قسمت آسیایی، بخش شرقی آن قرار گرفته است.

 

فرهنگ و آداب‌ و رسوم مردم استانبول

فرهنگ یک ملت از تاریخ آن ها و سیر زمانی که طی کرده‌اند و تلاش‌هایشان برای همراهی با زمان نشأت می‌گیرد. استانبول نیز همین‌گونه است؛ با وجود فراز و نشیب‌های تاریخی، جنگ‌های فراوان و تخریب‌های بسیار، هر بار این شهر دوباره ساخته شده و هر بار بهتر از قبل بوده است.

ترک‌ها انسان‌های به‌ شدت خونگرم و صمیمی هستند و این نکته در بدو ورود شما به شهر استانبول کاملاً حس می‌شود. در شهر استانبول شاهد جشن‌های بسیار، مهمانی‌ها و گردهمایی‌هایی خواهید بود که به شما این پیغام را می‌دهد: شما در خانهٔ خودتان هستید.

از طرف دیگر پایبندی به سنت‌ها و رسم‌ها در بین مردم استانبول بسیار پررنگ است. با اینکه این وفاداری به ‌رسم‌ها مانند همه جای جهان در بین نسل جوان کم ‌رنگ‌تر است اما در هر حال شما این رسوم را خیلی واضح در میان مردم استانبول می‌بینید.

یکی از این رسوم جالب رسم قهوه‌ خانه است. شما در همه جای ترکیه و استانبول قهوه‌ خانه‌هایی را خواهید دید که مردان در آن نشسته‌اند و در حین نوشیدن چای یا قهوه در مورد مسائل روز صحبت می‌کنند. زن ها اکثر اوقات در این قهوه ‌خانه‌ها نیستند و حضورشان حتی در قرن 21 نیز در قهوه‌خانه‌ها عجیب است. این قهوه‌ خانه‌ها مکان‌هایی برای بیان کردن مسائل و تحلیل‌های روز سیاسی و اجتماعی مردان نیز به شمار می‌آید.

دست‌دادن و بوسیدن دست افراد پیر و سن بالا از دیگر رسوم ترک‌هاست؛ به ‌خصوص که برای احترام بیشتر بعد از بوسیدن دست فرد سالخورده دست را روی پیشانی خود به نشانهٔ ادای احترام می‌گذارند.

در یک کلام، شهر استانبول از جهت فرهنگ مردم شهری جذاب برای سفر و حتی زندگی به ‌حساب می‌آید.

 

فرهنگ و آداب‌ و رسوم مردم استانبول

 

استانبول، شهری برای همه ذائقه‌ها

در هر کشور و اقلیمی فرهنگ و غذای مخصوص آن کشور به هم گره‌خورده‌اند! ترک‌ها به چشیدن و امتحان کردن انواع طعم‌ها و غذاها معروف هستند و به همین علت است که در استانبول شاهد رستوران‌ها، کافه‌ها و حتی غذاخوری‌های خیابانی بسیاری هستیم که در کیفیت‌های متفاوت و قیمت‌های مختلف غذا ارائه می‌دهند.

گوشت، مرغ، ماهی، نان، برنج و همچنین سالاد جزئی جدانشدنی در سفره‌ ترک‌هاست. اما معروف ‌ترین و محبوب ترین غذای استانبول کباب است؛ تقریباً در همه رستوران‌ها کباب سرو می‌شود و خوردن انواع مختلفی از کباب را در ترکیه شاهد خواهیم بود.

در ادامه برخی از غذاهای محبوب و سنتی استانبول را خواهید شناخت:

 

لاهمجون (Lahmacun)

در اصل این غذا نوعی پیتزا است که بسیار در استانبول طرفدار دارد. خمیر نازک پیتزا که روی آن با گوشت چرخ کرده پوشانده شده و پیاز و فلفل قرمز فراوان دارد ترکیبات این پیتزا است. بعد از برشته شدن در تنور این پیتزا را با جعفری و لیموی تازه صرف می‌کنند. این غذا می‌تواند حتی کنار خیابان‌های استانبول نیز درست شود و جای خاصی برای پیداکردن این غذا وجود ندارد.

 

بورک (Borek)

بورک غذای نام‌آشنای ترک‌هاست؛ این غذای سنتی در همهٔ شهرهای ترکیه با روش‌های مختلفی آماده و سرو می‌شود. در استانبول نیز این غذا از شهرت زیادی برخوردار است. نان بورک را از آرد خمیر و کره درست می‌کنند و سپس داخل آن را با سبزیجات و گوشت چرخ‌ کرده و گوجه پر می‌کنند.

بورک هم با روغن داغ سرخ می‌شود و هم می‌توانید آن را داخل فر بگذارید. تمام رستوران‌ها و حتی غذاخوری‌های خیابانی استانبول همیشه بورک را طبخ می‌کنند. اگر به استانبول سفر می‌کنید خوردن بورک را از دست ندهید!

 

کوکورچ (kokorec)

کباب در میان ترک‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. اکثر غذاهای ترکی از گوشت کباب شده درست می‌شود و این غذا در میان ما ایرانی‌ها نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است. کباب کوکورچ نیز یکی از لذیذترین کباب‌های ترکیه است.

اگر گیاهخوار نیستید و به استانبول سفر کرده‌اید امتحان کردن این غذا خالی ‌از لطف نیست. کباب کوکورچ قسمتی از گوشت و همچنین روده‌های گوسفند است که دور سیخ پیچیده شده و با کره و ادویه‌های فراوان طعم گرفته است. کوکورچ یکی از غذاهای معروف و خیابانی استانبول است.

از دیگر انواع دسر و غذاهای محبوب در استانبول می توان به سیمیت (Simit)، کونفه (Kunefe)، باقلوا (Baklava)، اسکندر کباب (Iskender Kebab)، مانتی (Manti) و دوروم (Durum) اشاره کرد.

 

کوکورچ (kokorec)

 

آب‌ و هوای استانبول

ترکیه دارای آب و هواهای متغیری است. از آنجایی‌ که هر قسمت از ترکیه به دریا یا کوه و جنگل راه دارد، بنابراین آب ‌و هوای متغیری دارد. اما به ‌طور کلی استانبول شهری معتدل‌تر نسبت به شهرهای دیگر ترکیه است.

- بهاری دل ‌انگیز و متعادل دارد که باران‌ها کمتر هستند؛ در این فصل سال، میانگین دمای 18 تا 27 درجه سانتیگراد را شاهد خواهید بود.

- تابستانی گرم و سوزان دارد که با وجود ساحل‌های متعدد، شرجی و مرطوب است. در این فصل سال، میانگین دمای 28 تا 30 درجه سانتیگراد را شاهد خواهید بود.

- روزهای پاییزی در استانبول گاه بارانی، گاه گرم و خشک و گاه بسیار خنک است. در این فصل سال، میانگین دمای 15 تا 23 درجه سانتیگراد را شاهد خواهید بود.

- زمستانی سرد و برفی در استانبول منتظر شماست! در این فصل سال، میانگین دمای 8 تا 12 درجه سانتیگراد را شاهد خواهید بود.

اما استانبول شهری متعادل از جهت آب‌ و هوایی است و کمتر از شهرهای دیگر بارش‌های شدید و ناگهانی یا سرما و گرمای عجیب ‌و غریب را در آن شاهد خواهید بود.

 

آب‌ و هوای استانبول

 

بهترین فصل سفر به استانبول

تمامی 4 فصل سال برای سفر به استانبول زیبا مناسب است؛ هر فصل جذابیت خاص خود را برای سفر به همراه دارد. اما بهترین آن ها فصل بهار و پاییز است.

بدون شک بهترین فصل سفر به استانبول بهار است! هوا بهاری، خنک و مطبوع است. گاهی باران‌های بهاری می‌بارد و مه در سطح شهر وجود دارد. از طرفی بهار فصل رویش گیاهان و گل‌های خاصی همچون لاله است که باغ‌هایی نیز برای بازدید از آن ها تدارک ‌دیده ‌شده است.

اگر فصل بهار به ترکیه سفر می‌کنید وقت و زمان کافی برای گشت ‌و گذار خواهید داشت و البته آب ‌و هوا به یاری شما در این گشت ‌و گذار خواهد آمد. همچنین می‌توانید از انواع جشنواره‌ها و تخفیفات فصلی و رویدادهای متعدد نیز در فصل بهار استفاده کنید.

نکته‌ای که باید مورد ‌توجه قرار گیرد، شلوغی استانبول در فصل بهار است. اگر برای ریلکس کردن و آرامش قصد سفر دارید بهار استانبول مقصد مناسبی برای شما نخواهد بود؛ چون در این فصل تعداد توریست‌ها به حداکثر خواهد رسید و استانبول از همیشه شلوغ‌تر خواهد بود.

در کنار بهار پاییز هم پیشنهاد ما برای سفر به استانبول است! پاییز استانبول زیباست؛ هوا کمی سرد شده و باران‌های زیادی می‌بارد و مه سطح شهر را فرا می‌گیرد. خوردن قهوه‌ای داغ در سرمای پاییز کنار سواحل استانبول یا پیاده‌روی در قسمت‌های مختلف شهر و دیدن مکان‌های گردشگری در پاییز هم لطف خاص خود را خواهد داشت.

اما توجه داشته باشید در پاییز دیگر خبری از سواحل گرم و ورزش‌ها و تفریحات آبی نخواهد بود و نمی‌توانید از این بخش هیجان‌انگیز استانبول استفاده‌ کنید. در عوض در پاییز با خلوت‌ترین بخش استانبول روبه‌رو خواهید بود و اگر به دنبال تفریح با آرامش و به ‌دور از هیاهو هستید پیشنهاد ما به شما سفر به استانبول در پاییز است.

 

بهترین فصل سفر به استانبول

 

بررسی امنیت شهر استانبول

امنیت یک شهر از فاکتورهای مهمی است که چه برای سفر و چه برای اقامت باید در نظر گرفت. در هر صورت چه مسافر باشید و چه فردی که قصد اقامت دارد باید از امنیت شهر باخبر شوید و بعد مقصد را تایید کنید.

استانبول کلان‌شهر است و در همه جای دنیا کلان‌شهرها امنیت متغیری دارند و محله به محله این امنیت کم ‌و زیاد می‌شود. از طرفی یکی از گردشگرپذیرترین نقاط دنیا است و همین امر باعث می‌شود افراد زیادی به این شهر سفر کنند.

اما پلیس ترکیه به‌ خصوص استانبول با تعداد فراوان، تسلط بر چند زیان زنده دنیا، گذاشتن دوربین‌های امنیتی و زدن برچسب سبزرنگ به ‌عنوان منطقه امن تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند که امنیت استانبول را حفظ کنند.

استانبول مقصدی امن است که می‌توانید آن را برای سفر و یا زندگی انتخاب کنید و تمام مناطق آن با حمایت ارتش، نیروی پلیس و داشتن قواعد سخت‌گیرانه در امنیت کامل به سر می‌برد. اما بهتر است چند نکته را در سفر به استانبول رعایت کنید:

- هرگز تمام پول خود را همراه خود نبرید؛ بلکه مقداری از آن را در صندوق امانات هتل بگذارید.

- در قسمت‌های خیلی خلوت و تاریک شهر به‌ تنهایی قدم نزنید.

- در صورت بروز مشکل ابتدا مشکل را با پلیس در میان بگذارید.

برخی شماره های ضروری استانبول در زیر آمده است:

- پیش شماره ترکیه (90+)

- پیش شماره استانبول (212 و 216)

- پلیس ترکیه (155)

- آمبولانس ترکیه (154)

- آتش نشانی ترکیه (110)

- پلیس ساحلی و امنیت ساحل (158)

 

بهداشت و درمان در استانبول

اگر قصد اقامت و یا سفر به استانبول را دارید بهتر است با وضعیت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها و هزینه‌ها آشنا شوید. 

 

بهداشت و درمان در استانبول

 

بر اساس قوانین، هرکسی که در ترکیه زندگی می کند باید در سیستم تامین اجتماعی عضو باشد و افراد بالای 18 سال می توانند از بیمه درمانی عمومی استفاده کنند. کیفیت خدمات درمانی ارائه شده در استانبول در بالاترین سطح خود قرار دارد و استانبول در میان شهرهای ارزان قیمت و باکیفیت در ارائه خدمات درمانی و بهداشتی قرار گرفته است.

در حدود 41 درصد از خدمات درمانی مردم ترکیه توسط مالیات‌هایشان تأمین می‌شود و 31 درصد آن را شرکت‌های بیمه می‌دهند؛ بنابراین 28 درصد از این هزینه‌ها را مردم باید به‌ صورت مستقیم پرداخت کنند. مدل ارائه خدمات درمانی در ترکیه شبیه به آمریکا است و پزشکان و کادر درمان محدودیتی برای تجویز داروها ندارند.

ترکیه در حدود 1200 بیمارستان دارد که از این تعداد برخی دولتی، برخی خصوصی و الباقی مربوط به دانشکده‌های پزشکی هستند. در حدود 6000 درمانگاه نیز در ترکیه وجود دارد که این تعداد درمانگاه به حفظ سلامتی مردم هر منطقه کمک شایانی کرده است.

استانبول به دلیل اهمیت فراوان بهترین بیمارستان های ترکیه و خدمات درمانی را در خود جای داده است؛ از جمله بهترین و معروف ترین بیمارستان های دولتی و خصوصی استانبول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بیمارستان آمریکایی (American Hospital) - خصوصی

- بیمارستان آجی بادام (Acibadem International Hospital) - خصوصی

- بیمارستان فلورانس نایتینگل (Florence Nightingale Hospital) - خصوصی

- بیمارستان ایستینیه (Istinye State Hospital) - دولتی

- بیمارستان باکرکوی (Bakirkoy State Hospital) - دولتی

- بیمارستان آرناوت کوی (Arnavutkoy) - دولتی

اما هزینه‌های درمان در ترکیه چگونه است؟! در صورت داشتن اقامت دائم و یا شهروند ترکیه بودن از طریق مالیات و بیمه هزینه‌ها پایین خواهند آمد. اما به طور میانگین ویزیت هر پزشک در ترکیه می‌تواند از 50 لیر شروع شود و به 200 لیر برسد. از طرفی اگر مسافر هستید بهتر است از قبل حتماً بیمه گردشگری خود را فعال کنید.

بیمه درمانی شامل آزمایش‌ها، عکس‌های رادیولوژی، دندان‌پزشکی و حتی درمان‌های زیبایی نیز قرار می‌گیرد. برعکس ایران عموم پزشک‌ها خدمات خود را در بیمارستان‌ها ارائه می‌دهند و مطب‌های زیادی را شما در ترکیه و استانبول مشاهده نخواهید کرد.

اگر مسافر هستید و بیمار شدید با مشاوره مسئولین هتل یا آژانس گردشگری خود به بیمارستان نزدیکی مراجعه کنید و با نشان‌ دادن گذرنامه خود روند درمان را شروع کنید. همچنین می‌توانید از طریق سایت hastanerandevu.gov.tr نوبت خود را آنلاین رزرو کنید.

 

هزینه‌های زندگی در استانبول

هرچه یک شهر بزرگ‌تر و پرجمعیت‌تر باشد، هزینه‌های زندگی در آن بیشتر می‌شود؛ البته هزینه‌های زندگی به درآمد افراد، نحوهٔ مدیریت مالی ‌و سبک زندگی‌ نیز وابسته است.

اصلی ترین و مهم ترین هزینه مربوط به اجاره خانه است؛ هرچه به مرکز شهر نزدیک‌تر باشید هزینه اجاره و خرید ملک بیشتر است؛ برای مثال در مرکز استانبول، اجاره آپارتمان یک خوابه در حدود 2100 لیر و قیمت خرید هر متر آپارتمان در حدود 3000 لیر است. هر چه از مرکز شهر دورتر شوید این هزینه ها کاهش‌ یافته و حتی به 1300 لیر نیز می‌رسد.

لازم به ذکر است که اگر در برج‌ها و یا شهرک‌های خاصی ساکن باشید، علاوه بر کرایه باید هزینه‌ای برای شارژ ساختمان‌ها نیز بدهید.

برای حمل ‌و نقل در استانبول روش‌های متفاوتی وجود دارد؛ اتوبوس، مترو و تاکسی. حدود هزینهٔ بلیت‌ حمل و نقل شما (یک ماهه) می‌تواند 248 لیر برآورد شود و البته هزینهٔ تاکسی‌ها با توجه‌ به مقصد متفاوت خواهد بود.

 

هزینه‌های زندگی در استانبول

 

با عبور از همه هزینه‌هایی که در بالا گفته شد بحث هزینه‌های دولتی نیز هست. هزینه آب، برق، گاز، بنزین، تلفن و اینترنت مطرح است که این هزینه‌ها با توجه‌ به مدیریت، تعداد افراد خانواده و درآمد شما متغیر می‌شود. برای مثال هر لیتر بنزین در استانبول 28 لیر است.

رستوران‌ها و کافه‌های استانبول از طیف گسترده‌ای برخوردار هستند؛ برخی از این رستوران‌ها لوکس و گران هستند و برخی دیگر از هزینه‌های کمتری برخوردارند. هزینه رفتن به رستوران و کافه در استانبول مبلغی در حدود 90 تا 300 لیر را با خود به همراه دارد.

به‌ طور کلی میانگین هزینه‌های زندگی به ‌علاوه ی تفریح برای یک نفر حدود 2500 تا 3000 لیر در ماه است.

برای اینکه تخمینی از هزینه‌ها داشته باشید، در ادامه به برخی دیگر از قیمت اجناس و مخارج روزمره زندگی در استانبول در سال 2021 اشاره می‌کنیم:

- شیر (1 لیتر): حدود 7 لیر

- تخم مرغ (12 عدد): حدود 15 لیر

- پنیر محلی (500 گرم): حدود 27 لیر

- نان برای دو نفر (مصرف یک روز): حدود 2.66 لیر

- سیب (1 کیلوگرم): حدود 6 لیر

- گوجه فرنگی (1 کیلوگرم): حدود 6 لیر

- سیب زمینی (1 کیلوگرم): حدود 3.02 لیر

- سینه مرغ بدون استخوان (500 گرم): حدود 17 لیر

- یک لیوان کاپوچینو: حدود 16 لیر

- اینترنت 8 مگابایت (1 ماهه): حدود 79 لیر

- قبض آب و برق و گار برای آپارتمان 80 متری: حدود 268 لیر

- متوسط حقوق ماهیانه (پس از کسر مالیات): حدود 3750 لیر

همانطور که مشاهده می نمایید، قیمت مواد غذایی، قیمت رستوران ها و حتی قیمت خرید ملک در استانبول کمتر از تهران است.

 

هزینه‌های زندگی در استانبول

 

 

مدارس در استانبول

اگر قصد سکونت در استانبول را دارید و با فرزندان خود برای این سکونت به استانبول آمده‌اید، مدرسه باید یکی از دغدغه‌های اصلی شما باشد. مدارس در ترکیه به سه دسته تقسیم می‌شوند. مدارس دولتی، مدارس غیردولتی نوع A و مدارس غیردولتی نوع B. همچنین برای ایرانی‌های مقیم استانبول نیز یک مدرسه ایرانی وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید فرزندتان را آنجا ثبت‌نام کنید تا به زبان مادری خود آموزش ببینید.

در ترکیه شروع تحصیل از سن 6 سالگی است. اگر کودک شما مقطع پیش‌دبستانی را نگذرانده باشد نمی‌تواند برای کلاس اول به مدرسه برود. با داشتن مدارک موردنیاز تحصیلی (برای اولین مقطع فقط قبض آب یا برق محل سکونت و برای مقاطع بعدی کارنامه مقطع قبلی نیاز است) به اداره آموزش ‌و پرورش محل سکونت خود بروید و پروسه ثبت‌نام را طی کنید.

مدارس دولتی همان‌طور که از نامشان پیداست دارای هزینه نیستند و کاملاً رایگان می‌باشند؛ اما تحصیل در مدارس دولتی نیازمند دانستن زبان ترکی است. زیرا اساس آموزش در این مدارس بر اساس مصوبه‌های آموزش ‌و پرورش ترکیه است که یکی از آن ها دانستن زبان ترکی می‌باشد.

در صورتی ‌که کودک شما هنوز به زبان ترکی تسلط کافی را ندارد، مدرسه‌های خصوصی گزینه‌های بهتری هستند. زیرا با اینکه از شما شهریه دریافت می‌کنند اما در برنامه‌های خود آموزش زبان‌های دیگر را دارند. در مدارس غیردولتی تعداد دانش‌آموزان کمتر است که این دلیل خود تأثیر بسیاری بر کیفیت آموزش و ادامه تحصیل خواهد داشت.

اما به ‌جز دو نوع مدارس دولتی و غیردولتی، یکسری مدرسه خاص و غیردولتی نیز در استانبول وجود دارد که مدارس بین‌المللی نامیده می‌شوند و در اصل شعبه‌هایی از مدارس کانادایی، اروپایی و امریکایی هستند. دروس این مدارس بر اساس شعبه‌های اصلی تدریس می‌شود. همچنین زبان‌های زنده دنیا مانند آلمانی، فرانسوی و انگلیسی در این مدارس جزوی از دروس اصلی هستند که آموزش داده می‌شوند.

 

مدارس در استانبول

 

در ادامه به برخی از بهترین مدارس استانبول اشاره خواهیم کرد:

- دبیرستان گالاتاسارای (Galatasaray High School) - دولتی

- دبیرستان استانبول (Istanbul High School) - دولتی

- دبیرستان کاباتاش (Kabatas High School) - دولتی

- دبیرستان علوم چاپا (Capa Science High School) - دولتی

- مدرسه بین المللی کیزتون (Keystone International Schools) - بین المللی

- مدرسه بین المللی بریتانیایی (The British International School) - بین المللی

- مدرسه بین المللی برایتز (Brights International School) - بین المللی

 

دانشگاه‌های استانبول

 

باتوجه ‌به رشد کشوری مانند ترکیه، تحصیل در این کشور نیز به ‌مرور دچار تغییری صعودی و رو به ‌رشد شد. تا جایی که استانبول دانشگاه‌های معتبر و علمی خوبی را تأسیس کرد که همه‌ ساله شهروندان و مهاجرین زیادی در آن تحصیل‌ کرده و فارغ‌التحصیل می‌شوند و نام چندین دانشگاه در ترکیه در میان 100 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.

نکاتی که خوب است درباره دانشگاه‌های ترکیه بدانید:

- دانشگاه‌های ترکیه در صورت مستعد بودن دانشجو، معدل خوب و تحقیقات مناسب بین 20 تا 70 درصد کل هزینه‌های دانشگاه دانشجو را می‌دهد و این‌گونه می‌شود از دانشگاه‌های ترکیه و به‌ خصوص استانبول بورسیه دریافت کرد.

- بیشتر دوره‌های تحصیلی در ترکیه به زبان ترکی است؛ اما با توجه‌ به رشته، دانشگاه و همچنین مهارت خود می‌توانید از دانشگاه‌هایی بهره ببرید که به زبان انگلیسی نیز تدریس می‌شوند.

- برخی از دانشگاه‌های ترکیه قانون تبادل دانشجو را دارند و به دانشجوهای خود اجازه می‌دهند یک ترم تحصیلی را در دانشگاه‌های کشورهای دیگر بگذرانند.

- زندگی دانشجویی در ترکیه زندگی جذابی است؛ اکثر دانشگاه‌ها مجهز به بهترین باشگاه‌های ورزشی، کافه‌ها، رستوران‌ها و به‌ روزترین کتابخانه‌ها و سایت های نرم‌افزاری هستند. همچنین حضور در انواع فستیوال‌های مختلف برای دانشجویان با کارت دانشجویی با هزینه‌ای کمتر امکان‌پذیر است که تمام این موارد زندگی دانشجویی در استانبول را راحت‌تر و دلچسب‌تر می‌کند.

 

دانشگاه‌های استانبول

 

استانبول دانشگاه‌های دولتی و خصوصی (58 دانشگاه) بسیاری دارد. منطقه آسیایی استانبول پر از دانشگاه‌های مختلف است که به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم شده‌اند. برخی از این دانشگاه‌ها عبارت‌اند از:

- دانشگاه بغازیچی (Bogazici University) - دولتی

- دانشگاه گالاتاسارای (Galatasaray University) - دولتی

- دانشگاه استانبول (Istanbul University) - دولتی

- دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University) - دولتی

- دانشگاه مرمره (Marmara University) - دولتی

- دانشگاه هنرهای زیبای معمار سنان (Mimar Sinan University of Fine Arts) - دولتی

- دانشگاه بیکنت (Beykent University) - خصوصی

- دانشگاه کوچ (Koc University) - خصوصی

- دانشگاه سابانچی (Sabancı University) - خصوصی

- دانشگاه اوکان (Okan University) - خصوصی

- دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University) - خصوصی

برای اطلاعات شفاف‌تر و جامع‌تر می‌توانید به سایت هر کدام از این دانشگاه‌ها مراجعه کرده و شرایط پذیرش را مستقیماً دریافت کنید.

 

فرودگاه، راه رسیدن به استانبول

یکی از سریع‌تر راه‌های رسیدن به استانبول راه هوایی است. از آنجایی‌ک ه استانبول شهری بزرگ و گردشگرپذیر است، فرودگاه‌های خوبی دارد که دسترسی خوبی به مرکز شهر می‌دهند، امکانات رفاهی دارند و بهترین ایرلاین‌ها به آنجا سفر دارند.

 

فرودگاه، راه رسیدن به استانبول

 

فرودگاه آتاتورک (Istanbul Ataturk Airport)

یکی از معروف‌ترین این فرودگاه‌ها، فرودگاه آتاتورک است که در منطقه اروپایی استانبول قرار دارد و در 24 کیلومتری غرب مرکز شهر قرار گرفته است. فرودگاه آتاتورک مهم‌ترین، قدیمی‌ترین و پرترددترین فرودگاه ترکیه است و با خط مترو و اتوبوس به مرکز شهر استانبول وصل می‌شود.

فرودگاه آتاتورک در سال 1924 افتتاح گردید و به نام آتاتورک، بنیانگذار جمهوریت نامگذاری شد. این فرودگاه اولین فرودگاه بین المللی استانبول است.

آدرس فرودگاه آتاتورک: Yeşilköy, 34149 Bakırköy/İstanbul, Turkey

 

فرودگاه صبیحه گوکچن (Sabiha Gokcen International Airport)

فرودگاه مهم بعدی فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن است که در منطقه آسیایی استانبول واقع شده و دومین فرودگاه مهم استانبول است. دارای 4 طبقه پارکینگ با ظرفیت بالاست و به حمل ‌و نقل عمومی نیز دسترسی دارد. در کنار این فرودگاه یک هتل، رستوران و کافه نیز قرار دارد که به جهت رفاه حال مسافران تعبیه شده است.

این فرودگاه به نام اولین خلبان زن ترکیه (صبیحه گوکچن) نامگذاری شده است و در سال 2015 به عنوان سومین فرودگاه پرتردد جهان معرفی شد.

آدرس فرودگاه صبیحه گوکچن: Sanayi, 34906 Pendik/İstanbul, Turkey

 

فرودگاه جدید استانبول (Istanbul Airport)

در سال 2015 ساخت فرودگاه دیگری در استانبول آغاز شد؛ فرودگاه جدید استانبول! این فرودگاه در بخش اروپایی استانبول و در 35 کیلومتری شمال مرکز شهر در منطقه آرناووت کوی قرار گرفته است و قرار است لقب بزرگترین فرودگاه جهان را به خود اختصاص دهد.

آدرس فرودگاه جدید استانبول: Tayakadın, Terminal Cad No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul,Turkey

 

استانبول، شهر خریدهای همیشگی

استانبول به خریدهای همیشگی زیاد و داشتن بهترین فروشگاه‌ها معروف است. بسیاری از مسافران فقط و فقط به‌ خاطر خرید به استانبول می آیند تا بتوانند بهترین کالاهای ممکن را بخرند.

استانبول فروشگاه‌ها و مراکز خرید زیاد و معتبری دارد و در یکسری از ماه‌های سال فستیوال‌های خرید متعددی را با تخفیف‌های خوب برگزار می‌کند.

 

شعبه‌های ایکیا

ایکیا دو شعبه در استانبول دارد و لوازم منزل و کالاهای مربوط به آن را می‌فروشد. یکی از ویژگی‌های این فروشگاه دکور آن است. در ایکیا شما اتاق‌های از پیش ‌ساخته شده‌ای را می‌بینید که با لوازم خود ایکیا دیزاین شده و خرید را برای شما مطبوع­تر می­کند. شعبه اروپایی ایکیا در منطقه بایرام پاشا (Bayrampasa) و شعبه آسیایی آن در منطقه عمرانیه (umraniye) قرار گرفته است. هزینه­های خرید با اینکه کالاها مینیمال هستند بالا می­باشد.

 

شعبه‌های ایکیا

 

بازارهای محلی

یکی از جاذبه­های خرید برای گردشگرها بازارهای خرید محلی است. استانبول پر از بازارهای محلی است که هر چیزی را با هر قیمتی می­توانید در آن­ها پیدا کنید و علاوه ­بر ­آن از سنت­ها و فرهنگ استانبول نیز باخبر شوید.

برای مثال بازار بزرگ استانبول که بزرگترین و قدیمی ترین بازار سرپوشیده جهان است. این بازار بین مسجد نور عثمانیه و مسجد بایزید در منطقه فاتح قرار گرفته است. بازدید از این بازار سنتی ساعت ها به طول می انجامد! تجربه سفر به دوران مختلف تاریخ و خرید کردن قطعا بی نظیر خواهد بود.

فرش، گلیم، چرم، جواهر، چراغ، فانوس، منسوجات ترک، خوراکی هایی نظیر راحت الحلقوم، ادویه های خوش عطر همچون پولبیبر و پکمز، چشم زخم، قلیان، قهوه ترکی و ظرف مخصوص آن به نام جذوه تنها بخشی از محصولات و سوغاتی های موجود در بازار بزرگ هستند.

 

بازارهای محلی

 

یکشنبه بازار (عتیقه بازار) استانبول که در محله فریکوی (Ferikoy) است یکی دیگر از این بازارهاست. هر نوع از عتیقه­جاتی که  دنبالش باشید را در این بازار می­توانید پیدا کنید. فقط این نکته را به یاد داشته باشید که در بازارهای محلی پارکینگ وجود ندارد و اگر با ماشین شخصی می­روید باید فکری به حال جای پارک کرده باشید.

 

فروم

این مرکز خرید در نزدیکی میدان استقلال است و یکی از بهترین مراکز خرید در استانبول است که تقریبا از همه برند­های دنیا در آن شعبه وجود دارد. همچنین این مرکز خرید دارای رستوران، سالن بولینگ، اتاق­های بازی مخصوص کودکان و حتی پارک ژوراسیک است. اگر به فروم سر زدید در بالاترین نقطه­ی این مرکز خرید می­توانید منظره زیبایی از تنگه بسفر را تماشا کنید.

 

فروم

 

از دیگر مراکز خرید استانبول می توان به موارد زیر اشاره کزد:

- مرکز خرید آکمرکز (Akmerkez)

- مرکز خرید استانبول مال (Mall of Istanbul)

- مرکز خرید وادی استانبول (Vadistanbul Mall)

- مرکز خرید آکوا فلوریا (Aqua Florya Mall)

- مرکز خرید کاپیتول (Capitol Mall)

- مرکز خرید ایستینیه پارک (Istinye Park)

- مرکز خرید واتر گاردن (Water Garden Istanbul)

- مرکز خرید توریوم (Torium Mall)

- مرکز خرید پالادیوم (Palladium AVM)

- اوت لت آسیا پارک (Asyapark Outlet Mall)

- بازار میسیر کارسیسی (Misir Carsisi)

 

دانستنی های استانبول

برخی از دانستنی­هایی که ممکن است برای شما جالب باشد:

  • در مجمع الجزایر پرنس ورود خودرو ممنوع است و برای فرار از ازدحام شهر می­شود به آنجا پناه برد.
  • در سال 1930 برای اینکه مردم به نام استانبول خو بگیرند، دولت نامه هایی را که با نام قسطنطنیه بود را ارسال نمی­کرد.
  • استانبول یا همان Byzantium قدیم، مانند روم بر روی هفت تپه تاسیس گردید.
  • بر روی هر یک از 7 تپه استانبول یک مسجد ساخته شده است.
  • استانبول تنها شهر در جهان است که در دو قاره حضور دارد.
  • شهر استانبول در سال 1502 پرجمعیت ترین شهر دنیا بود.
  • مسجد ایاصوفیه در ابتدا کلیسا بود و سپس به مسجد تبدیل شد.
  • در سال 2010 استانبول به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب شد.
  • شاخ طلایی (گلدن هورن) جایی است که قسمت اروپایی استانبول را از قسمت آسیایی جدا می کند.
  • بیشترین آثار تاریخی استانبول در منطقه سلطان احمد قرار گرفته است.
  • استانبول پایتخت 3 امپراتوری بیزانس، امپراتوری روم و عثمانی بوده است.
  • در استانبول بیش از 3113 مسجد وجود دارد.
  • سومین متروی قدیمی جهان در استانبول قرار دارد.
  • بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگترین و قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده جهان است.

 

دانستنی های استانبول

 

جاذبه های دیدنی استانبول

وقتی شهری به عنوان یکی از قوی ترین مراکز گردشگری دنیا معرفی می شود بدون شک مکان های دیدنی زیادی دارد. در این بخش به معرفی کوتاهی از برخی از این مکان ها خواهیم پرداخت.

 

کلیسا چورا (Chora Church)

 

کلیسا چورا (Chora Church)

 

کلیسای چورا مابین سال های 527 تا 572 در بالای تپه ششم در منطقه ادیرنه کاپی امروزی ساخته شد. این کلیسا به خاطر نقاشی های بی نظیری که در خود دارد معروف است و یکی از مهم ترین جاذبه های توریستی استانبول است.

در ابتدا به عنوان یک کلیسای بیزانسی احداث شد و بعد از مدتی به مسجد تبدیل شد اما هم اکنون به موزه تغییر کاربری داده است.

این موزه با نام های چورا و کاریه شناخته می شود؛ معماری خاص موزه چورا و کاشی کاری های رنگی که دارد این کلیسا را به مقصد خوبی برای گردشگران تبدیل کرده است.

 

آدرس: Dervişali, Kariye Cami Sk. No:18, 34087 Fatih/İstanbul, Turkey

 

حمام خرم سلطان (Ayasofya Hurrem Sultan Hamam)

 

حمام خرم سلطان (Ayasofya Hurrem Sultan Hamam)

 

حمام های ترکی در تاریخ و به طور کلی معرفی ترکیه به جهان نقش مهمی دارند. یکی از این حمام ها، حمام خرم سلطان است که در قرن 16  و در زمان عثمانی ساخته شد. ظرافت و خلاقیت در معماری و همچنین نزدیکی به مسجد ایاصوفیه از جاذبه های دیدنی  این حمام می باشد.

 

آدرس: Cankurtaran, Ayasofya Meydanı No:2, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey

 

موزه شکلات پلیت (Pelit Chocolate Museum)

 

موزه شکلات پلیت (Pelit Chocolate Museum)

 

این موزه در غرب استانبول و در محدوده اسنیورت واقع شده است؛ از ابتدای ورود شما به موزه همه چیز حتی دستگیره ها نیز از شکلات واقعی ساخته شده است. دلیل آب نشدن این شکلات ها درصد بسیار کم چربی در آن ها است.

در این موزه تمام آثار باستانی ترکیه را ساخته شده از شکلات خواهید دید! جذاب ترین نکته این موزه آبشار شکلات مایعی است که می توانید با استفاده از قاشق های یکبار مصرف از آن شکلات بخورید.

هزینه ورودی به موزه شکلات پلیت 50 لیر می باشد و ساعت بازدید همه روزه از ساعت 10 تا 17 است.

 

آدرس: Sanayi Mahallesi, 1678 Sk. No:19 Sanayi Mahallesi, 34538 Esenyurt/İstanbul, Turkey

 

کاخ و موزه توپکاپی (Topkapi Palace Museum)

 

کاخ و موزه توپکاپی (Topkapi Palace Museum)

 

کاخ و موزه توپکاپی در میدان سلطان احمد، یکی از قدیمی ترین مناطق استانبول واقع گردیده است. بازدید از این کاخ و موزه، سفر به بخش مهمی از تاریخ کشور ترکیه یعنی امپراتوری عثمانی است! کاخی که در قرن 15 مرکز اصلی سیاسی امپراتوری عثمانی بوده است.

این موزه از جمله سازه های غیرنظامی باقی مانده ار قرون وسطی است که خصلت و ویژگی های معماری شرقی خود را کاملا حفظ کرده است. کاخ و موزه توپکاپی یکی از میراث جهانی ثبت شده در یونسکو می باشد.

 

آدرس: ankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey

 

برج گالاتا (Galata Tower)

 

برج گالاتا (Galata Tower)

 

برج گالاتا یکی از قدیمی‌ترین برج‌های جهان می باشد که به استانبول زیبا مشرف است! برجی استوانه ای و مخروطی شکل است و چشم‌انداز 360 درجه‌ای از شبه‌جزیره تاریخی استانبول و حومه آن ارائه می‌دهد.

این برج در سال 1348 ساخته شد و در سال 2013 توسط یونسکو در فهرست موقت میراث جهانی در ترکیه ثبت شد. برج گالاتا در شمال گلدن هورن و در محله بی اوغلو قرار گرفته است. بازدید از برج گالاتا قطعا تجربه ای بی نظیر از تاریخ امپراتوری عثمانی است.

 

آدرس: Bereketzade, Galata Kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul, Turkey

 

مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmet Camii Mosque)

 

مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmet Camii Mosque)

 

مسجد سلطان احمد یکی از مشهورترین بناهای تاریخی جهان اسلام است؛ مسجدی که با 6 مناره و 8 گنبد فرعی ساخته شد. معمار بزرگ آقا محمد ایده های استاد خود (معمار سنان) را با شکوه و جلال هر چه بیشتر در این بنا ترکیب کرد.

این مسجد به مسجد آبی نیز شهرت دارد؛ چرا که بیش از 20 هزار کاشی آبی رنگ در طراحی داخلی مسجد، به کار رفته است. علاوه براین، بیش از 250 پنجره شیشه ای رنگی در مسجد سلطان احمد وجود دارد.

 

آدرس: Sultan Ahmet, Atmeydanı Cd. No:7, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey

از دیگر جاذبه ها و مکان های تاریخی و گردشگری استانبول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بازار ادویه (Spice Bazaar)

- بازار بزرگ (Grand Bazaar)

- قلعه یدیکوله (Yedikule Fortress)

- هیپودروم (Hippodrome)

- موزه هنر مدرن استانبول (Istanbul Museum of Modern Art)

- پارک گلخانه (Gulhane Park)

- مخزن آب باسیلیکا (Basilica Cistern)

- کاخ دولما باغچه (Dolmabahce Palace)

- ایاصوفیه (Ayasofya)

- مسجد سلیمانیه (Suleymaniye Mosque)

- برج دوشیزه (Maiden’s Tower)

- آکواریوم استانبول (Istanbul Aquarium)

- موزه فرش استانبول (Carpet Museum)

- موزه پرا (Pera Museum)

 

استانبول و سواحل رویایی

از آنجایی که استانبول به دریاهای متعددی راه دارد، پس دارای سواحل و خط ­ساحلی بی­نظیری است. در تمامی این سواحل امکاناتی برای تفریحات آبی و ورزش­های آبی تعبیه شده است. در ادامه به معرفی برخی از این سواحل خواهیم پرداخت:

 

استانبول و سواحل رویایی

 

ساحل بورج (Burc Beach)

این ساحل یکی از ایده­آل­ترین سواحل برای سپری کردن آخر هفته­ای آرام و دلنشین است. نوار ساحلی بورج تا یک کیلومتر در امتداد دریای سیاه کشیده شده است و به علت نزدیکی زیاد به استانبول بسیار مورد ­توجه مردم و گردشگران قرار می­گیرد.

آدرس: Gümüşdere, Sarıtepe Kampüsü, 34470 Sarıyer/Istanbul, Turkey

 

ساحل طلایی (Golden Beach)

این ساحل در 15 کیلومتری استانبول قرار دارد و یکی از جذاب­ترین نوارهای ساحلی استانبول است که در آن دریای مرمره و سیاه با یکدیگر تلاقی دارند. ساحل طلایی یا همان ساحل گلدن علاوه بر زیبایی دارای امکاناتی همچون زمین گلف، زمین والیبال، رستوران و کافه و مسیر پیاده روی است. همچنین در اطراف این ساحل سوییت­هایی وجود دارد که می­توان در آن­ها برای چند شب اقامت کنید.

آدرس: Rumelifeneri Mahallesi, İskele Cd. No:6, 34450 Sarıyer/Istanbul, Turkey

 

ساحل ترو بلو (True Blue Beach)

ورود به این ساحل برای عموم رایگان است و آخر هفته­ها از ساعت 9 تا 4 باز است؛ اما در روزهای دیگر از ساعت 9 تا 2 باز است. این ساحل یکی از قدیمی ترین سواحل استانبول است و قایق های شناور در کنار کافه­ها و رستوران­های نورانی می­توانند مقصد ساحلی خوبی برای شما باشد.

آدرس: Fenerbahçe Mahallesi, Atlıhan Sk. No:30, 34726 Kadıköy/Istanbul, Turkey

 

ساحل بابیلون (Babylon Beach)

ساحل بابیلون، یکی از بهترین سواحل استانبول برای داشتن یک روز آفتابی در کنار خانواده ها است؛ تفریحات این ساحل بی پایان است؛ والیبال ساحلی، بدمینتون و حتی برنزه کردن روی ماسه های نرم و طلایی ساحل و لذت بردن از موسیقی زنده!

ساحل بابیلون مکانی عالی برای دور شدن از هیاهوی شهر و رفع خستگی است. خرید از چرخ دستی های مواد غذایی در کنار ساحل را فراموش نکنید؛ همبرگر، ماهی کبابی و ساندویچ پنیر! در این ساحل رستوران با کیفیتی نیز وجود دارد که غذاهای مدیترانه‌ای و ناحیه اژه را سرو می کند.

آدرس: Kilyos Yolu Kum Koy, Demirci Koy Mevkii, Istanbul, Turkey

از دیگر سواحل معروف استانبول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ساحل دالیا (Dalia Beach)

- ساحل نان استاپ (Nonstop Beach)

- ساحل سولار (Solar Beach)

- ساحل سوما (Suma Beach)

- ساحل پاتارا (Patara Beach)

- ساحل ریوا (Riva Beach)

- ساحل بویوک آدا (Buyukada Beach)

- ساحل الیو صدف (Elio Sedef Beach)

 

استانبول و سواحل رویایی

 

سخن پایانی

گوشه به گوشه ی استانبول همانند ورق زدن تاریخ و رسیدن به مدرنیته است! می­توانید در کافه­ای لوکس یا در سواحل استانبول باشید و با بستن چشم­های­تان صدای نبردهای عثمانیان را بشنوید و یا در عمق معماری کلاسیک قدم بزنید، ولی پاهای­تان شهری مدرن را لمس کنند.

استانبول شهری شگفت انگیز، به قدمت تاریخ است که می­تواند خاطره­ای خوش را در تاریخ زندگی شما بر جای بگذارد. خواه این خاطره سفری کوتاه به این شهر رویایی باشد؛ یا برای تحصیل، کار، سرمایه گذاری و در یک کلام اقامت و یک زندگی رویایی باشد!

 

نظرات کاربران
تماس با پرشین استار
استانبول / آلانیا
info[at]persianstargroup.com
شرکت پرشین استار
اطلاع از پیشنهادهای ما

شرکت پرشین استار با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت سرمایه گذاری و خرید ملک در ترکیه از سال ۲۰۱۰ و با کادری حرفه ای و با تجربه آغاز به فعالیت کرده است. خرید و فروش ملک در ترکیه، اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه، راه اندازی کسب و کار در ترکیه، اخذ اقامت ترک ... یه از طریق خرید ملک، اخذ اجازه کار در ترکیه و مشاوره سرمایه گذاری در ترکیه بخشی از خدمات مجموعه پرشین استار می باشد. همکاران ما در شرکت پرشین استار آماده ارائه هرگونه مشاوره و راهنمایی صادقانه جهت انتخاب مناسب ترین گزینه ها برای خرید ملک با توجه به سلیقه و توانایی مالی مشتریان خود می باشند. ما به شما کمک می کنیم تا با خرید ملک در ترکیه، به خصوص خرید ملک در استانبول و خرید ملک در آلانیا، ضمن سرمایه گذاری هوشمندانه در کشوری با آینده ای بسیار روشن، فرصت زندگی در محیطی امن و متفاوت در تلاقی اروپا و آسیا را به خود و خانواده تان هدیه دهید. تنوع پروژه ها و املاک پرشین استار، به مشتریان اجازه می دهد تا بتوانند بهترین گزینه را برای خرید ملک به خصوص خرید آپارتمان در استانبول، خرید آپارتمان در آلانیا، خرید ویلا در استانبول و خرید ویلا در آلانیا آن هم با بهترین قیمت انتخاب کنند.

ادامه
Copyright @ 2020 Persian Star