گردشگری ترکیه

معرفی شهر آنکارا در ترکیه
۱۴۰۰/۰۷/۱۳
گردشگری ترکیه

معرفی شهر آنکارا در ترکیه

اگرچه استانبول شناخته شده ترین و پرجمعیت ترین شهر ترکیه است، اما آنکارا پایتخت این کشور اروپایی است؛ اگر می خواهید از شلوغی استانبول فرار کنید اما همچنان در یک شهر پیشرفته جهانی باشید، آنکارا مکان بسیار خوبی برای رفتن است.

آنکارا دومین شهر بزرگ ترکیه پس از استانبول است که در شمال غربی این کشور واقع شده است. آنکارا برای شهروندان سکولار ترکیه اهمیت نمادین دارد. این شهر جایی است که از آنجا دوره جدیدی برای مردم ترکیه آغاز شد و آن را تبدیل به نماد استقلال، توسعه و مدرنیته این کشور کرد.

آنکارا مرکز سیاسی و اداری ترکیه و یک شهر بزرگ و مدرن دانشگاهی است! به همین دلیل بخش زیادی از جمعیت آن را کارمندان، کارگران دولتی و دانشجویان تشکیل می‌دهند. همچنین این شهر به ‌عنوان پایتخت، محل زندگی اغلب دیپلماتهای خارجی و کارکنان سفارت‌های کشورهای خارجی در ترکیه است و همین موضوع، به این شهر، چهره متفاوتی نسبت به دیگر شهرهای ترکیه داده است.

آنکارای امروزی، شهری بزرگ و مدرن مملو از برج‌های بلند است که برای برخی، شبیه یک جنگل بتنی بزرگ به نظر می‌رسد. اما با وجود اینکه یک کلانشهر مدرن اروپایی است، تاریخ کهنی را در خود جای داده است که این امر آن را بیش از پیش خاص می کند.

این مطلب از وبلاگ پرشین استار نیز بهانه خوبی است برای آشنایی هر چه بیشتر با شهر آنکارا و شروع سفر شما به آنکارا و یا حتی شروع یک زندگی رویایی در این شهر! پس ما با همراه باشید.

 

موقعیت و جمعیت شهر آنکارا

آنکارا در حدود 200 کیلومتری جنوب دریای سیاه و در قلب ترکیه واقع شده است. شهری که امروزه یک چهار راه مهم تجاری و نقطه اتصال اصلی در شبکه جاده‌ای ترکیه است و در مسیر خط اصلی راه آهن شرق به غرب در سراسر آناتولی قرار دارد. همچنین فرودگاه مهم بین‌المللی آنکارا این شهر را به دنیا متصل می‌کند که در ادامه بیشتر درباره آن خواهید خواند.

این شهر طبق آخرین آمار، جمعیتی حدود 5.5 میلیون نفر دارد؛ هنگامی که آنکارا در سال 1923 پایتخت جمهوری ترکیه شد، به‌ عنوان شهری که در آینده 500 هزار نفر جمعیت خواهد داشت، برنامه‌ریزی شد و در دهه‌های 20، 30 و 40 با همان سرعتی که برنامه‌ریزی شده بود رشد کرد. اما از دهه 1950 به بعد، رشد شهر بسیار سریعتر از آنچه تصور می‌شد سرعت گرفت.

بیکاری و فقر مردم را مجبور کرده بود به دنبال زندگی بهتر، از شهرهای کوچک و روستاها به پایتخت مهاجرت کنند. در نتیجه، خانه‌های زیادی در حاشیه شهر ساخته شد که امروزه بیشتر این خانه‌ها با پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن جایگزین شده‌اند.

سطح تحصیلات جمعیت آنکارا از متوسط ​​کشور بالاتر است. بر اساس داده‌های سال 2008، جمعیت بالای 15 سال استان آنکارا سطح سواد 88 درصدی داشتند در حالی که این نسبت برای کل ترکیه 83 درصد بود. این تفاوت به ‌ویژه در بخش تحصیل‌کردگان دانشگاهی بیشتر مشهود است.

هرچند آنکارا مرکز اداری سیاسی ترکیه است و بیشترین فعالیت این شهر در این حوزه‌هاست، اما در عین حال، دومین شهر صنعتی مهم ترکیه پس از استانبول نیز می باشد. کارخانه‌های تولید آرد، شکر، ماکارونی، بیسکویت، شیر، سیمان، مصالح ساختمانی و تراکتور در این شهر رونق زیادی دارند.

 

موقعیت و جمعیت شهر آنکارا

 

تاریخچه شهر آنکارا

نام قدیمی آنکارا، آنگورا و آنقره بوده است؛ شهری که چشم اندازی از قلعه ها و ویرانه های قدیمی از تمدن های هیتی، فریگی، هلنیستی، رومی، بیزانسی و عثمانی را در خود جای داده است. در ادامه با تاریخ این شهر بیشتر آشنا خواهید شد.

 

دوران باستان

نام آنکارا از کلمه سلتی آنسیرا (Ancyra) به معنی لنگر گرفته شده است. دلیل اصلی استفاده از نام لنگر در شهری که دریا ندارد، دقیقا مشخص نیست، هرچند افسانه‌هایی نیز در این باره وجود دارد.

تاریخ دقیق تاسیس آنکارا که در مرکز منطقه آناتولی قرار دارد و در قدیم به آنگورا شهرت داشته، مشخص نیست، اما شواهد باستان‌‌شناسی نشان می‌دهد که حداقل از عصر برنز انسان ها در این منطقه ساکن بوده اند و در پایان هزاره دوم قبل از میلاد منطقه پر رونقی بوده است.

ردپای هیتی‌ها، فریگی‌ها، لیدی‌ها، ایرانیان، یونانیان، غلاطیان، رومی‌ها، بیزانسی‌ها و در نهایت ترک‌ها هنوز در این سرزمین وجود دارد. اسکندر مقدونی در سال 333 پیش از میلاد آنکارا را فتح کرد. این شهر در سال‌های قرن سوم قبل از میلاد پایتخت تکتوساژها، قبیلهای از گالاتیا (نام باستانی منطقه اطراف آنکارا) بود و 25 سال قبل از میلاد، آنکارا توسط امپراتور آگوستوس به امپراتوری روم ملحق شد.

اگر از طریق فرودگاه اسن بوغا آنکارا وارد این شهر می‌شوید، به مناطق وسیع اطراف نگاه کنید. این منطقه جایی است که تیمور لنگ در سال 1402، در نبرد بزرگ آنکارا سلطان عثمانی، بایزید اول را شکست داد. منطقه اسن بوغا از آن زمان این نام را با خود داشته است؛ زیرا یکی از ژنرال‌های معروف تیمور و فرمانده ناوگان فیلهای معروف او، اسن بوغا، پایگاه خود را در اینجا مستقر کرده بود. آنکارا در سال 1403 توسط عثمانی باز پس گرفته شد و از آن زمان تحت کنترل ترکیه باقی ماند.

 

دوران باستان

 

دوران مدرن

در اوایل قرن بیستم، آنکارا شهری کوچک با چند هزار نفر جمعیت بود که اغلب در اطراف قلعه آنکارا زندگی می کردند. اما سرنوشت شهر وقتی تغییر کرد که مصطفی کمال آتاتورک و یارانش در سال 1919 این شهر را به ‌عنوان مقر مقاومت خود در برابر دولت سلطان عثمانی و متجاوزان یونانی انتخاب کردند و سپس به نمایندگی از مردم ترکیه پارلمانی را در آنکارا، در برابر دولت تحت کنترل متفقین عثمانی در استانبول اشغالی، تأسیس کردند.

پس از جنگ جهانی اول با استقلال ترکیه، دولت استانبول و امپراتوری توسط مجلس ملی ترکیه در آنکارا در سال 1923 لغو و جمهوری ترکیه تأسیس شد و آنکارا به دلیل موقعیت و نقش استراتژیکی که در جنگ داشت، پایتخت اعلام شد. این شهر با اینکه به دلیل قرار گرفتن در مسیر کاروان‌های تجاری به سمت شرق موقعیت تجاری بسیار خوبی داشت، در طول چندین دهه جنگ این موقعیت را از دست داده بود، اما از قرن نوزدهم به بعد، اهمیت خود را به‌ عنوان یک مرکز تجاری و تمدنی بازیافت.

امروز، تقریباً همه آن چه که از آنکارای مدرن می‌بینیم پس از آن اتفاقات ساخته شده است. با این حال هنوز بقایایی از تاریخ پر فراز و نشیب این شهر در آثار معماری آن مشهود است.

 

فرهنگ و آداب و رسوم مردم آنکارا

آنکارا بیشتر از نظر سیاسی مورد توجه است و مانند استانبول، یک شهر توریستی تفریحی نیست و بنابراین توریست‌هایی که به این شهر می‌آیند اغلب برای کار، تجارت و سیاست وارد این شهر می‌شوند. به همین دلیل شاید در نگاه اول، مردم آنکارا نسبت به مردم استانبول در اولین برخوردها خشک‌تر و رسمی‌تر به نظر برسند ولی زمانی که به مردم نزدیک و با آنها صمیمی‌تر شوید، می‌بینید که مردمی خونگرم و مهمان‌نوازند که نمی‌گذارند چندان احساس غربت داشته باشید.

در آنکارا هم مثل دیگر شهرهای ترکیه، کافه‌ها و قهوه‌خانه‌ها پاتوق اصلی برای دور هم جمع شدن مردم است. اگر تنها به کافه‌ای رفتید تعجب نکنید اگر یک شهروند ترک کنار شما نشست و شما را مهمان چای ترکی کرد. دعوتش را بپذیرید و از مهربانی و خونگرمی مردم لذت ببرید.

فرهنگ مردم در آنکارا شاید کمی مدرن‌تر و غربی‌تر از دیگر شهرهای ترکیه باشد اما سنت‌ها و قوانین، یکی هستند. در آنکارا مثل همه جای ترکیه ازدواج باید ثبت رسمی شود و در غیر این صورت، غیرقانونی است. جالب است بدانید که زنان معمولا پس از ازدواج نام خانوادگی همسرشان را بر خود می‌گذارند. همچنین در آنکارا مثل همه جای ترکیه، چند همسری غیرقانونی است و جرم محسوب می‌شود.

 

فرهنگ و آداب و رسوم مردم آنکارا

 

آب و هوای آنکارا

آنکارا آب و هوای معتدل قاره‌ای دارد؛ زمستان‌های سرد و معمولاً برفی و تابستان‌های گرم و نسبتا خشک. بیشترین رطوبت و بارندگی در این شهر، در فصل‌های بهار و پاییز است، هر چند در فصل‌های دیگر هم کمابیش شاهد بارندگی هستیم.

برخلاف، بسیاری از شهرهای ترکیه، تابستان آنکارا بسیار گرم و داغ نیست! به همین دلیل، در فصل تابستان به ‌خاطر کم بودن رطوبت، هوای این شهر نسبت به مناطق ساحلی ترکیه بهتر است. میانگین دمای هوا در این فصل بین 28 درجه سانتیگراد در روز تا 9 درجه سانتیگراد در شب متغیر است؛ با این حال تابستان ها، گرمای هوا در روز تا حداکثر 35 درجه بالای صفر هم می‌رسد و شب‌های تابستان گاهی بسیار خنک است. بنابراین اگر در این فصل به این شهر رفتید، حتماً یک ژاکت برای بیرون از منزل همراه داشته باشید.

در فصل زمستان درجه حرارت زیر صفر می‌آید و ممکن است تا 15 درجه زیر صفر هم برسد. ژانویه سردترین ماه سال در آنکارا است؛ در گرم ترین روزهای فصل زمستان ممکن است هوا تا 11-14 درجه سانتیگراد گرم شود.

 

آب و هوای آنکارا

 

بهترین فصل سفر به آنکارا

بهترین زمان سفر به آنکارا اواسط بهار تا اوایل تابستان است که هوای این شهر معتدل‌تر از همیشه است. البته اگر هوای گرم و آفتاب داغ را می‌پسندید، تیر و مرداد را برای سفر به آنکارا انتخاب کنید و این را هم در نظر داشته باشید که خیلی‌ها با شما هم‌نظر هستند و در این زمان به آنکارا سفر می‌کنند که این مسئله باعث شده در این بازه زمانی شهر کمی شلوغ تر باشد.

خلوت‌ترین و ارزان‌ترین زمان برای سفر به آنکارا ماه دسامبر است؛ یعنی اوایل آذر تا اوایل دی ماه! در این بازه زمانی باید هوای سرد و احتمال بارش برف را در نظر بگیرید. هر چند هوای مورد علاقه خیلی‌هاست.

 

بهترین فصل سفر به آنکارا

 

معرفی غذاهای آنکارا

وقتی به کشور دیگری سفر می‌کنیم، یکی از چیزهایی که بیش از همه منتظرش هستیم، تجربه غذاهای جدید و متفاوت است. بوها، ادویه‌ها، طعم‌ها. از مواد اولیه تا نحوه سرو غذا، می‌توان اطلاعات زیادی درباره فرهنگ مقصد کسب کرد.

ترکیه یکی از مقاصد سفری است که بیشترین تنوع غذایی را دارد و می‌تواند تقریبا برای هر ذائقه‌ای پیشنهادی بدهد. البته غذای ترکی بر پایه گوشت بنا شده و اگر گیاهخوار باشید با تنوع کمتری روبرو خواهید شد، اما آنقدر گزینه دارید که گرسنه نمانید!

معروف‌ترین غذاهای ترکی در همه جای ترکیه از جمله آنکارا، محبوب و مشهورند. غذاهایی مثل اسکندر کباب (Iskender Kebab)، دونر کباب (Doner Kebab)، کوفته (kofte)، دلمه (Dolma)، بورک (borek) و مانتی (Manti). همه این غذاهای خوشمزه و هیجان‌انگیز را در اغلب رستوران‌های سنتی و مدرن آنکارا پیدا می‌کنید. در اینجا به چند مورد از غذاهایی که بیشتر در آنکارا طرفدار دارند اشاره می‌کنیم.

 

سوپ اینجز (Incegiz Corbasi)

این آش یا سوپ با گوشت بره، نخود، گندم و سبزیجات محلی پخته می‌شود. این مواد چندین ساعت با هم روی حرارت هستند تا طعمی عالی از یک غذای ترکی تحویل دهند.

 

آنکارا تاوا (Ankara Tava)

می‌توان گفت آنکارا تاوا معروف‌ترین غذای این شهر و معمولا در صدر منوی غذایی رستوران‌های شهر آنکارا است. آنکارا تاوا ترکیبی از گوشت و پیاز است که با برنج قرمز مخصوص یا بدون آن سرو می‌شود. گاهی هم در ترکیبات آن رشته فرنگی وجود دارد.

 

الوگون کورو (Ollugun Koru)

این غذا یکی دیگر از لذیذترین غذاهای آنکاراست. برای تهیه آن پاستا یا رشته فرنگی را در آب جوش می‌ریزند، می پزند و آبکش می‌کنند. سپس گوشت چرخ کرده کباب شده را روی سینی پهن می‌کنند، رشته فرنگی آبکش شده را روی آن می‌ریزند، روغن می‌زنند و در فر می‌پزند. از فر که درآوردند، آن را وارونه کرده و به قسمت‌های مربعی شکل تقسیم و سرو می‌کنند.

 

کورو کوفته (Kuru kofte)

کورو کوفته را در همه جای ترکیه می‌پزند اما در آنکارا نوع خاصی از آن را طبخ می‌کنند که بسیار خوشمزه است. کورو به معنی خشک است و به این کوفته کورو می‌گویند چون بدون سس سرو می‌شود. این کوفته لذیذ از بیرون ترد و برشته و از داخل مرطوب و نرم است و آن را به شکل دایره یا به شکل انگشت درست می‌کنند. کورو کوفته معمولا با سیب‌زمینی و فلفل و گاهی با رشته پلو سرو می‌شود.

 

کوزو تاندیر (kuzu Tandır)

کوزو تاندیر یکی از قدیمی ترین غذاهای ترکیه است که در شهر آنکارا محبوبیت فراوانی دارد. روش طبخ این غذا به این صورت می باشد که گوشت بره را درون ظروف سفالی و زیر آتش قرار می دهند و سپس آن را ریش ریش کرده و سرو می کنند.

 

کوزو تاندیر (kuzu Tandır)

 

از دیگر انواع دسر و غذای محبوب در آنکارا می توان به ماهی کبابی (Grilled Fish)، پیده (Pide)، دسر شیر (Milk Dessert)، آب نبات (Akide Sekeri)، راحت الحلقوم (Lokum)، سوپ عدس (Lentil Soup) و باقلوا (Baklava) اشاره کرد.

 

هزینه زندگی در آنکارا

در شهر آنکارا همانند سایر شهرهای ترکیه، هزینه‌هایی همچون هزینه مسکن اعم از اجاره خانه یا هزینه خرید ملک نسبت به ایران و شهر تهران در مرتبه پایین‌تری قرار دارد. این هزینه ها از جمله اصلی ترین و مهم ترین هزینه های زندگی است. نه تنها هزینه مسکن بلکه سایر هزینه ها اعم از قیمت مواد غذایی، قیمت رستوران ها، تفریح و غیره نیز به مراتب پایین تر از ایران است.

در ادامه اصلی‌ترین هزینه‌های زندگی در آنکارا، پایتخت ترکیه را در سال 2021 برایتان آورده‌ایم.

- شیر (1 لیتر): حدود 6 لیر

- تخم مرغ (12 عدد): حدود 15 لیر

- پنیر محلی (500 گرم): حدود 24 لیر

- نان برای دو نفر (مصرف یک روز): حدود 2 لیر

- سیب (1 کیلوگرم): حدود 7 لیر

- سیب زمینی (1 کیلوگرم): حدود 2.39 لیر

- سینه مرغ بدون استخوان (500 گرم): حدود 14 لیر

- یک وعده غذا در یک رستوران متوسط: حدود 35 لیر

- یک لیوان کاپوچینو: حدود 16 لیر

- اینترنت 8 مگابایت (1 ماهه): حدود 75 لیر

- قبض آب، برق و گاز برای یک آپارتمان 85 متری: حدود 358 لیر

- بنزین (1 لیتر): حدود 7 لیر

- بلیط حمل و نقل عمومی (1 ماهه): حدود 155 لیر

- شروع قیمت تاکسی: از حدود 5 لیر

- متوسط اجاره ماهانه خانه یک خوابه (مرکز شهر): حدود 3500 لیر

- متوسط اجاره ماهانه خانه یک خوابه (خارج شهر): حدود 1900 لیر

به طور کلی هزینه متوسط زندگی یک نفر حدود 5000 لیر (با درنظر گرفتن اجاره خانه) و هزینه متوسط زندگی یک خانواده 4 نفره حدود 13000 لیر (با در نظر گرفتن اجاره خانه) در ماه می باشد.

 

هزینه زندگی در آنکارا

 

بهداشت و درمان در آنکارا

ترکیه در زمینه پزشکی جایگاه خوبی در دنیا دارد به ‌طوری که در فهرست ارزان‌‌ترین و باکیفیت ‌ترین خدمات درمانی جهان در رتبه دهم ایستاده است. در ترکیه به ‌طور کلی و نیز در آنکارا، کمتر در خیابان چشمتان به مطب پزشکان می‌افتد. اغلب پزشکان در بیمارستان بیمارها را ویزیت می‌کنند.

هزینه‌های درمان در بیمارستان‌های آنکارا بسته به دولتی یا خصوصی بودن آنها بسیار متفاوت است. البته بیمارستان‌های دولتی فقط نوعی بیمه تامین اجتماعی ترکیه را قبول می‌کنند که شهروندان این کشور می‌توانند از آن استفاده کنند.

بنابراین می‌توان گفت در صورتی که شهروند ترکیه نباشید یا اقامت دائم نداشته باشید و از خدمات پزشک خانواده و بیمه اجتماعی برخوردار نباشید، هزینه درمان در آنکارا می‌تواند برای شما گران تر از شهروندان ترکیه باشد.

شهروندان و دارندگان اقامت دائم، می‌توانند به رایگان از خدمات پزشک عمومی استفاده کنند و ویزیت پزشک متخصص هم بین 70 تا 200 لیر است. برخی داروها و آزمایش‌ها هم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی است.

 

بهداشت و درمان در آنکارا

 

از جمله بیمارستان های معروف در شهر آنکارا عبارتند از:

- بیمارستان شهر آنکارا (Ankara City Hospital)

- بیمارستان مدیکال پارک آنکارا (Medical Park Ankara Hospital)

- بیمارستان باییندیر (Bayindir Hospital)

- بیمارستان آجی بادام (Acibadem Hospital)

- بیمارستان مموریال (Memorial Hospital)

 

امنیت در شهر آنکارا

آنکارا در مجموع شهر امنی ارزیابی می‌شود و آمار جرم و جنایت در این شهر نسبت به کل ترکیه پایین‌تر است. شما اگر یک زن تنها باشید و آخر شب در خیابان‌های آنکارا راه بروید، احساس ناامنی نخواهید داشت. هر چند در این شهر هم مثل همه شهرهای بزرگ جهان، جرائمی رخ می‌دهد و باید هشیاری خودتان را مخصوصا در مکان‌های شلوغ حفظ کنید.

در کل ترکیه اگر به پلیس نیاز داشتید می‌توانید با شماره اضطراری 155 تماس بگیرید. همچنین با شماره 5274503 – 0212 می‌توانید با پلیس گردشگری ترکیه تماس بگیرید که به زبان‌های مختلف صحبت می‌کنند. با شماره 157 نیز هر نوع سوالی دارید می‌توانید بپرسید و حتی به فارسی مسئله خودتان را مطرح کنید.

 

فرودگاه‌های آنکارا

پایتخت ترکیه، به‌عنوان یک کلانشهر چندین فرودگاه با کاربردهای متفاوت دارد. در ادامه فرودگاه اصلی آنکارا و یک فرودگاه نظامی و نمایشگاه هوانوردی در این شهر را معرفی می‌کنیم.

 

فرودگاه اسن بوغا یا فرودگاه بین‌المللی آنکارا (Esenboga Airport)

 

فرودگاه اسن بوغا یا فرودگاه بین‌المللی آنکارا (Esenboga Airport)

 

فرودگاه اسن بوغای آنکارا معروف‌ترین و اصلی‌ترین فرودگاه آنکارا است. این فرودگاه بین‌المللی سه ستاره از سال 1955 شروع به کار کرده است. این فرودگاه در بین فرودگاه‌های ترکیه از نظر تردد مسافران بین‌المللی، بعد از فرودگاه آتاتورک استانبول، فرودگاه آنتالیا و فرودگاه صبیحه گوکچن در رتبه چهارم قرار گرفته است.

نام این فرودگاه از روستای اسن بوغا گرفته شده است؛ منطقه‌ای که به اسم یک ژنرال ترک در ارتش تیمور نامگذاری شده است. این ژنرال، نیروهایش را در نبرد آنکارا در سال 1402 در این منطقه مستقر کرد.

فرودگاه اسن بوغا، در سال 2017 جایزه بهترین فرودگاه اروپا را به ‌خاطر نوآوری‌های زیست ‌محیطی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی دریافت کرد. لازم به ذکر است که این فرودگاه مدرن و بزرگ با 168 هزار متر مربع مساحت، ظرفیت جابه‌جایی بیش از 10 میلیون مسافر در سال را دارد.

 

آدرس: Balıkhisar Mh., Özal Bulvarı, Akyurt/Ankara, Turkey

 

پایگاه هوایی اتیمسگوت (Etimesgut Air Base)

این پایگاه هوایی در 15 کیلومتری غرب آنکارا واقع شده است. این فرودگاه متعلق به نیروی هوایی ترکیه است و مشترکاً توسط نیروی هوایی و انجمن هوانوردی ترکیه اداره می شود. نمایشگاه بین‌المللی صنایع دفاعی، هوافضا و دریانوردی (IDEF) و نمایش هوایی هوانوردی غیرنظامی در این فرودگاه قرار دارد که بازدید از آن برای عموم آزاد است.

از دیگر پایگاه های هوایی نظامی آنکارا نیز می توان به پایگاه هوایی ارتشی گورسنیک آنکارا (Ankara Guvercinlik Army Air Base) و پایگاه هوایی اکینچی (Akinci Air Base) اشاره کرد.

 

مراکز خرید آنکارا

در آنکارا هم مثل اغلب شهرهای بزرگ و مدرن دنیا، تعداد زیادی مراکز خرید مدرن با برندهای معروف جهانی وجود دارد. البته در کنار این ها بازار سنتی و قدیمی آنکارا از جاذبه‌های اصلی آن برای علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ است.

 

بازار باکیرجیلار چارشیسی (Bakircilar Carsisi Bazaar)

 

بازار باکیرجیلار چارشیسی (Bakircilar Carsisi Bazaar)

 

اگر اهل قدم زدن در بازارهای سنتی و خرید صنایع دستی از غرفه‌های بازاری قدیمی هستید، اینجا برای شماست. باکیرجیلار به معنی مسگران است و این بازار مرکز انواع اجناس مسی است. البته اینجا فقط ظروف مسی پیدا نمی‌کنید، بلکه انواع زیورآلات سنتی، جواهرات قدیمی، فرش دستبافت و ادویه‌های متنوع و خیلی محصولات دیگر را می‌توانید بیابید.

اگر در گشت‌وگذارتان هوس غذای سنتی ترکی کردید، در گوشه و کنار این بازار، رستوران‌ها و کافه‌های ترکی منتظر شما هستند.

 

آدرس: Boyacı, Eskici Çarşısı Sk., 27400 Şahinbey/Gaziantep, Turkey

 

مرکز خرید فروم (Forum)

 

مرکز خرید فروم (Forum)

 

مرکز خرید فروم یکی از مشهورترین مراکز خرید آنکارا است. این مرکز خرید در دو طبقه و حدود 150 فروشگاه، میزبان برندهای مشهور و لوکس بین‌المللی مثل گوچی، دولچه گابانا و دیزل است. این مرکز خرید مدرن چند فروشگاه اسباب‌بازی هم دارد و مثل اغلب مراکز خرید، خدماتی مانند رستوران، سینما و کافه‌ به گردشگران ارائه می‌کند.

 

آدرس: Ovacık, Yozgat Blv. No:99, 06280 Keçiören/Ankara, Turkey

 

مرکز خرید آرمادا (Armada)

 

مرکز خرید آرمادا (Armada)

 

مرکز خرید بزرگ و مدرن آرمادا حدود 30 هزار متر مساحت دارد. لوکس‌ترین و معروف‌ترین برندها را می‌توانید در این مرکز خرید 20 طبقه پیدا کنید. این مجتمع تجاری عظیم، فضایی را به ‌عنوان مرکز خرید اختصاصی کودک اختصاص داده که در آن هر آنچه را که مورد نیاز کودکان باشد می‌توان یافت. این مرکز خرید در سال 2002 افتتاح گردید و در میان ترک ها محبوبیت فراوانی دارد.

 

آدرس: Beştepe, Dumlupınar Blv. No:6, 06560 Yenimahalle/Ankara, Turkey

 

مرکز خرید سپا (CEPA shopping Mall)

 

مرکز خرید سپا (CEPA shopping Mall)

 

یکی دیگر از مراکز خرید مدرن و معروف آنکارا مرکز تجاری سپا است. این مرکز خرید آنقدر بزرگ است و برندها و اجناس آن‌ آنقدر متنوع است که بعید است دست خالی از آن بیرون بروید. مرکز خرید سپا حدود 200 فروشگاه دارد که تقریبا همه برندهای مشهور دنیا را شامل می‌شود.

مرکز خرید سپا یک فودکورت بزرگ و تعداد زیادی رستوران و کافه هم دارد که پس از یک خرید جذاب می‌تواند محل خوبی برای رفع خستگی و میل کردن یک غذای ترکی دلچسب باشد.

 

آدرس: Mustafa Kemal Mah, 2153. Sk. No:2, 06220 Çankaya/Ankara, Turkey

 

مرکز خرید اوت لت Erzincanlilar Giyim

 

مرکز خرید اوت لت Erzincanlilar Giyim

 

به ‌عنوان آخرین مورد، معروف‌ترین اوت لت آنکارا را به شما معرفی می‌کنیم. شهرت اوت ‌لت‌ها به مناسب بودن قیمت‌هاست. در اوت ‌لت معمولا لباس‌هایی که فصل آنها گذشته یا سری قبلی تولید یک برند بوده‌اند به فروش گذاشته می‌شوند و همین امر باعث می‌شود قیمت‌ها با مراکز خرید دیگر تفاوت زیادی داشته باشد.

در اوت لت Erzincanlilar Giyim آنکارا نیز می‌توانید اجناس متنوعی از بهترین برندها را با قیمت‌های بسیار مناسب پیدا کنید و از یک خرید منصفانه لذت ببرید.

 

آدرس: Aziziye, Refik Belendir Sk. No:32, 06690 Çankaya/Ankara, Turkey

 

از دیگر مراکز خرید آنکارا نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مرکز خرید کنت پارک (Kentpark)

- مرکز خرید آنکامال (ANKAmall)

- مرکز خرید گالریا آنکارا (Galleria Ankara)

- مرکز خرید کاروم (Karum)

- مرکز خرید کیزیلای آنکارا (Kizilay Area Ankara)

- خیابان تونالی هیلمی (Tunalı Hilmi Avenue)

- مرکز خرید اوپتیموم (Optimum)

- مرکز خرید گوردیون (Gordion)

- مرکز خرید آف تی زد (FTZ)

 

دانشگاه‌های آنکارا

پایتخت ترکیه دانشگاه‌های متعددی دارد که برخی از آنها رتبه‌های خوبی بین دانشگاه‌های دنیا دارند. در سال 2021 شهر آنکارا در رتبه بندی QS میان برترین شهرهای دانشجویی در رتبه 98 قرار گرفت. این شهر بالاترین امتیاز خود را از نظر مقرون به صرفه بودن هزینه ها برای تحصیل کسب کرد (رتبه 23). به دلیل کیفیت بالای آموزشی، شهریه های کم و هزینه های متناسب اجاره، آنکارا برای تحصیلی بسیار مقرورن به صرفه است.

 

دانشگاه‌های آنکارا

 

آنکارا میزبان 5 دانشگاه معتبر ترکیه است که به رتبه بندی جهانی آن ها در جدول زیر اشاره شده کرد:

 

نام دانشگاه

رتبه بندی جهانی

دانشگاه دولتی فنی خاورمیانه

Middle East Technical University

551-560

دانشگاه خصوصی بیلکنت

Bilkent University

591-600

دانشگاه دولتی حاجت تپه

Hacettepe University

801-1000

دانشگاه دولتی آنکارا

Ankara University

801-1000

دانشگاه دولتی قاضی

Gazi University

1001-1200

 

 

در ادامه به اسامی برخی دیگر از دانشگاه های آنکارا اشاره خواهیم کرد:

- دانشگاه حاجی بایرام آنکارا (Ankara Haci Bayram Veli University) - دولتی

- دانشگاه ییلدریم بیازیت آنکارا (Ankara Yildirim Beyazit University) - دولتی

- دانشگاه علوم اجتماعی آنکارا (Social Sciences University of Ankara) - دولتی

- دانشگاه آتیلیم (Atilim University) - خصوصی

- دانشگاه باشکنت (Baskent University) - خصوصی

- دانشگاه آنکارا مدیپل (Ankara Medipol University) - خصوصی

- دانشگاه لقمان حکیم (Lokman Hekim University) - خصوصی

- دانشگاه چانکایا (Cankaya University) - خصوصی

- دانشگاه TED (TED University) - خصوصی

- دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB (TOBB University of Economics and Technology) - خصوصی

- دانشگاه کانکایا (Cankaya University) - خصوصی

- دانشگاه اوفوک (Ufuk University) - خصوصی

- دانشگاه انجمن هوانوردی ترکیه (Turkish Aeronautical Association University)

- آکادمی نظامی ترکیه (Turkish Military Academy)

- آکادمی پلیس ملی ترکیه (Turkish National Police Academy)

 

مکان های دیدنی آنکارا

از آنجایی که مردم اغلب آنکارا را به ‌عنوان شهری توریستی نمی‌شناسند، شاید تصور کنید که از این نظر چیز زیادی در چنته ندارد. اما کافی است کمی به این شهر فرصت بدهیم تا دیدنی‌های تاریخی و طبیعی‌اش را به رخ بکشد. آثار دیدنی این شهر فراوانند و شما در ادامه، فقط با چند مورد از دیدنی‌های فراوان آنکارا آشنا می‌شوید.

 

مقبره آتاتورک (Ataturk Mausoleum)

 

مقبره آتاتورک (Ataturk Mausoleum)

 

از آنجایی که آنکارا نماد ترکیه امروزی است که بنیانگذار آن آتاتورک بوده، انتخاب مقبره آتاتورک، به‌ عنوان اولین جاذبه شهر آنکارا منطقی به نظر می‌رسد. مقبره آتاتورک یا همان آنیت کبیر (Anitkabir) در بخش آنیپ روی تپه قرار گرفته که عملیات ساخت آن 9 سال طول کشید و در سال 1953 افتتاح شد.

اهمیت این مقبره، علاوه بر خود آتاتورک و محبوبیت بالای او در میان مردم کشور ترکیه، در معماری آن هم هست؛ معماری‌ای که تلفیقی از هنر سنتی و مدرن ترکیه است. در کنار مقبره، موزه‌ای هم از دست‌نوشته‌ها و وسایل شخصی آتاتورک برپاست. این مقبره روزهای دوشنبه تعطیل است.

 

آدرس: Yücetepe, Akdeniz Cd. No:31, 06570 Çankaya/Ankara,Turkey

 

موزه جمهوریت آنکارا (Republic Museum)

 

موزه جمهوریت آنکارا (Republic Museum)

 

اگر موزه‌گردی جزو فهرست شهرگردی شما در سفرهاست، موزه جمهوریت آنکارا گزینه خوبی برای شماست. این موزه که در خیابان جمهوریت واقع شده و با اولین مجلس ملی ترکیه چند قدم فاصله دارد، در سال 1923 به ‌عنوان سالن اجتماعات جمهوری‌خواهان ساخته شد و بین سال‌های 1924 تا 1960 ساختمان مجلس این کشور بوده و به همین دلیل هنوز گاهی با نام ساختمان دوم مجلس شناخته می شود.

 

آدرس: Doğanbey, Cumhuriyet Cd. No:7, 06050 Altındağ/Ankara, Turkey

 

قلعه آنکارا (Ankara Castle)

 

قلعه آنکارا (Ankara Castle)

 

از موزه‌ها که بگذریم، مشهورترین مکان دیدنی آنکارا، قلعه آنکاراست. قلعه آنکارا قدیمی‌ترین نقطه شهر آنکارا است؛ سازه‌ای سنگی و باشکوه مربوط به قرون وسطی! بیشتر بناهای باستانی در آنکارا، به ‌خاطر جنگ‌های مختلف از بین رفته‌اند و قلعه آنکارا خوشبختانه نجات یافته و امروز از فراز تپه‌ای سرسبز و با ابهت به نام اولوس به انکارا می‌نگرد.

تاریخ ساخت این بنای باستانی مشخص نیست اما گفته می‌شود احتمالا نخستین سازندگان آن، هیتی‌ها بوده‌اند، مردمی که از حدود قرن 17 میلادی بر آناتولی حکومت می‌کردند و این قلعه را برای اهداف نظامی ساخته بودند.

قلعه آنکارا با حال و هوای تاریخی‌اش امروزه پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر دنیاست. در اطراف قلعه آنکارا هنوز هم خانه‌های محلی وجود دارد که مردم بومی در آن زندگی می‌کنند. همچنین در مسیر و اطراف این قلعه، مغازه‌های خرید سوغاتی و نیز کافه‌های محلی در انتظار مسافران هستند.

 

آدرس: Kale, 06240 Altındağ/Ankara, Turkey

 

پارک جنگلی آتاتورک (Ankara Ataturk Forest Park)

 

پارک جنگلی آتاتورک (Ankara Ataturk Forest Park)

 

اگر اهل طبیعت‌گردی هستید و می‌خواهید در سفرتان به آنکارا، کمی هم در هوای طبیعت نفس بکشید، پارک جنگلی آتاتورک را از دست ندهید. پارکی که روزگاری مزرعه خصوصی مصطفی کمال آتاتورک بوده است. زمین این مزرعه به صورت قطعه قطعه توسط خود آتاتورک خریداری شد و در سال ۱۹۳۷ به دولت ترکیه واگذار شد تا به عنوان پارکی عمومی در اختیار مردم قرار بگیرد.

پارک جنگلی آتاتورک دارای باغ وحش، مزارع کوچک کشاورزی، گلخانه و بخش تولید لبنیات است. شما در این پارک جنگلی علاوه بر گردش و تفرج در فضای دل‌انگیز پارک، می‌توانید از محصولات تولیدی مزارع و دامداری خود پارک هم نوش جان کنید.

 

آدرس: Gazi, Cumhurbaskanlıgı Blv No: 150 D: 150, 06560 Yenimahalle/Ankara, Turkey

 

مسجد حاجی بایرام (Haci Bayram Mosque)

 

مسجد حاجی بایرام (Haci Bayram Mosque)

 

نمی‌شود درباره دیدنی‌های آنکارا یا هر شهر دیگری در ترکیه صحبت کرد و نامی از مسجد نیاورد. در شهر آنکارا هم مساجد تاریخی و باشکوه بسیاری هست. یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین آنها مسجد حاجی بایرام می باشد؛ بنای مسجد حاجی بایرام از قرن 15 به‌جا مانده و با توجه به گذر زمان بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و امروز تلفیقی از معماری دوران‌های مختلف ترکیه در بنای بی نظیر و باشکوه آن به چشم می‌خورد.

نکته جالب دیگر درباره مسجد حاجی بایرام این است که این مسجد در کنار یکی از زیباترین بناهای تاریخی آنکارا یعنی معبد آگوستوس قرار گرفته است و شما می‌توانید بعد از دیدن مسجد و لذت بردن از آن، تغییر فضا داده و اثری از دوران بیزانس را ببینید.

 

آدرس: Hacı Bayram Mahallesi, Sarıbağ Sk. No:13, 06050 Altındağ/Ankara, Turkey

 

از دیگر مکان های دیدنی و گردشگری شهر آنکارا می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

- برج آتاکوله (Atakule Tower)

- مسجد کوجاتپه (Kokatepe Mosque)

- محله تاریخی هامونو (Hamamonu Restored Area)

- موزه تمدن آناتولی (Anatolian Civilizations Museum)

- آکواریوک آکوا وگا (Aqua Vega Aquarium)

- معبد آگوستوس (Temple of Augustus)

- دریاچه موگان (Lake Mogan Ankara)

 

دانستنی‌های جالب درباره شهر آنکارا

 

دانستنی‌های جالب درباره شهر آنکارا

 

- اولین نشانه‌های زندگی در آنکارا مربوط به عصر برنز است. یعنی از آن زمان در این شهر تمدن انسانی وجود داشته است.

- موهر، پشمی است که از بز آنقره به دست می‌آید و این نژاد نادر در آنکارا وجود دارد. از دیگر حیوانات معروف آنکارا که همین نژاد را دارند، می‌توان به خرگوش آنقره و گربه آنقره اشاره کرد.

- گربه آنقره یکی از قدیمی‌ترین گربه‌هایی است که نژادی طبیعی و اصیل دارد و زادگاه آن‌ در آنکارا است.

- با وجود اینکه آنکارا آب و هوایی گرم و خشک دارد، بخش زیادی از این شهر را فضای سبز تشکیل می‌دهد و یکی از سرسبزترین شهرهای ترکیه است.

- آنکارا دومین شهر بزرگ ترکیه است.

- یکی از قدیمی ترین مساجد آنکارا، علاءالدین نام دارد؛ قدمت منبر چوبی داخل این مسجد به دوران سلجوقی باز می گردد.

- یکی از قدیمی ترین مناطق ترکیه به نام اولوس در آنکارا قرار دارد. لازم به ذکر است که بیشتر بناهای تاریخی شهر آنکارا در منطقه اولوس قرار گرفته است.

- مساحت آنکارا تقریبا حدود 4 برابر منچستر است (حدود 2516 کیلومتر مربع)

- آنکارا در ارتفاع 3077 فوت از سطح دریا واقع گردیده است.

 

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا حد امکان شهر آنکارا، پایتخت ترکیه را کامل و جامع معرفی کنیم. شهری بسیار کهن و تاریخی و در عین حال مدرن و پیشرفته! جایی که طیف وسیعی از جاذبه های هیجان انگیز و ناشناخته را در خود جای داده است؛ پس فراموش نکنید آنکارا شهری است که می‌ارزد یک فرصت برای گشت ‌و گذار و شناختن هر چه بیشتر به آن بدهید؛ چه بسا در آینده ای نزدیک، این شهر زیبا و دیدنی ترکیه را برای زندگی رویایی خود و خانواده انتخاب نمایید!

نظرات کاربران
عضویت در خبرنامه
املاک پیشنهادی
تماس با پرشین استار
استانبول / آلانیا
info[at]persianstargroup.com
شرکت پرشین استار
اطلاع از پیشنهادهای ما

شرکت پرشین استار با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت سرمایه گذاری و خرید ملک در ترکیه از سال ۲۰۱۰ و با کادری حرفه ای و با تجربه آغاز به فعالیت کرده است. خرید و فروش ملک در ترکیه، اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه، راه اندازی کسب و کار در ترکیه، اخذ اقامت ترک ... یه از طریق خرید ملک، اخذ اجازه کار در ترکیه و مشاوره سرمایه گذاری در ترکیه بخشی از خدمات مجموعه پرشین استار می باشد. همکاران ما در شرکت پرشین استار آماده ارائه هرگونه مشاوره و راهنمایی صادقانه جهت انتخاب مناسب ترین گزینه ها برای خرید ملک با توجه به سلیقه و توانایی مالی مشتریان خود می باشند. ما به شما کمک می کنیم تا با خرید ملک در ترکیه، به خصوص خرید ملک در استانبول و خرید ملک در آلانیا، ضمن سرمایه گذاری هوشمندانه در کشوری با آینده ای بسیار روشن، فرصت زندگی در محیطی امن و متفاوت در تلاقی اروپا و آسیا را به خود و خانواده تان هدیه دهید. تنوع پروژه ها و املاک پرشین استار، به مشتریان اجازه می دهد تا بتوانند بهترین گزینه را برای خرید ملک به خصوص خرید آپارتمان در استانبول، خرید آپارتمان در آلانیا، خرید ویلا در استانبول و خرید ویلا در آلانیا آن هم با بهترین قیمت انتخاب کنند.

ادامه
Copyright @ 2020 Persian Star