کشور ترکیه با توجه موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد و همچنین عدم نیاز به ویزا در سفر به این کشور، یکی از مقاصد گردشگری محبوب برای مسافران ایرانی است. روابط خوب میان این دو کشور نیز یکی دیگر از عواملی است که موجب شده است همه ساله تعداد زیادی مسافر ایرانی به این کشور وارد شود. هرچند برای ورود به این کشور نیاز به ویزا نداریم، اما محدودیتهایی برای مسافرت به ترکیه وجود دارد. یکی از مهمترین مواردی که بسیاری از مسافران آن را رعایت نمیکنند، به همراه داشتن اقلام ممنوعه است. این اقلام فقط به آلات خطرناک و مواد مخدر محدود نمیشود. یکی از متداولترین اقلام ممنوعه که خیلی از مسافران از آن بیخبر هستند، داروهای ممنوعه در ترکیه است.
اگر قصد مسافرت به این کشور را دارید، در نظر داشته باشید که به همراه داشتن برخی از اقلام ممنوعه در ترکیه موجب میشود که از ورود شما به این کشور جلوگیری شود. در ادامه با پرشین استار همراه شوید تا با لیست این اقلام و داروهایی که نباید به همراه داشته باشید آشنا شوید.

اقلام ممنوعه در ترکیه
لیست اقلامی که برای سفر به ترکیه ممنوع هستند، عبارتند از:
- مواد آتشزا و مواد منفجره
- موادی شیمیایی مانند کپسولهای حاوی مواد بیهوشکننده، دفاع شخصی و...
- مواد اسیدی و خورنده
- ابزار و اشیای تیز مانند پیچگوشتی، چاقو، ناخنگیر، تیغ و...
- سلاح سرد و گرم

داروهای ممنوعه در ترکیه کدامها هستند؟
ممکن است برخی از مسافران بیماری خاصی داشته باشند و بنابراین داروهایی به همراه داشته باشند، اما برخی از داروها جزو داروهای ممنوعه در ترکیه هستند و نباید در حین مسافرت آنها را به همراه داشته باشید. جالب است بدانید که این داروها میتواند شامل داروهای سادهای مانند استامینوفن نیز باشد. لیست داروهای ممنوعه در سفر به ترکیه را در زیر مشاهده میکنید.
قبل از اینکه به لیست داروها و معرفی داروهای ممنوعه در ترکیه بپردازیم، این نکته را متذکر میشویم که به همراه داشتن مقدار زیادی از هر دارو در سفر به این کشور ممنوع است. حمل حجم زیاد دارو به ترکیه به منزله قاچاق دارو محسوب خواهد شد و در صورت سفر خود دچار مشکل خواهید شد. بنابراین هیچ دارویی را نباید به مقدار زیاد به همراه داشته باشید.
داروهای آرامبخش
داروهای آرامبخش در همه شکلهای دارویی (قرص و شربت و آمپول و...) از داروهای ممنوعه در ترکیه به حساب میآیند. از داروهای رایج آرامبخش که ممکن است در مسافرت به همراه داشته باشید، میتوان به کدئین اشاره کرد. قرصهای اعصاب نیز ممکن در میان وسایل خیلی از مسافرین وجود داشته باشد که ورود آنها را به ترکیه دچار مشکل میکند.
داروهای ترک اعتیاد
اکثر داروهایی که در ترک اعتیاد مصرف میشوند، آرامبخش هستند و همینطور که توضیح داده شد، از داروهای ممنوعه در ترکیه محسوب میشوند. از معروفترین داروهای ترک اعتیاد میتوان به متادون اشاره کرد. ورود این دارو به ترکیه ممنوع است و نباید در سفر به این کشور متادون و یا هر داروی ترک اعتیاد دیگری به همراه داشته باشید.
ماری جوانا
به همراه داشتن ماری جوانا مسلما موجب میشود که اجازه ورود به این کشور را نداشته باشید. در نظر داشته باشید که این دارو علاوه بر ممنوعیت ورود به ترکیه، موجب برخورد قانونی نیز میشود.
ویکس
ویکس از داروهایی است که برای سرماخوردگی تجویز میشود؛ به همین دلیل ممکن است بسیاری از افراد به همراه داشتن آن را عادی بدانند. اما ویکس و همچنین سودافد نیز از داروهای ممنوعه در ترکیه هستند و مسافرانی که به این کشور وارد میشوند نباید این داروها را به همراه داشته باشند.
ترامادول
یکی از داروهایی که تاکید بسیاری برای به همراه نداشتن آن میشود، ترامادول است. ترامادول از داروهایی است که نام آن در لیست داروهای غیرقانونی در فرودگاهها درج میشود. اگر قصد سفر به ترکیه دارید، به هیچ وجه نباید ترامادول به همراه داشته باشید.
بنادریل
بنادریل که از داروهای ضد آلرژی است، یکی دیگر از داروهای ممنوعه در ترکیه است. این دارو برای حساسیتهای فصلی، سوزش، آبریزش بینی و... استفاده میشود. این دارو نیز از جمله داروهایی است که ممکن است بسیاری از مسافران به همراه داشتن آن را بلامانع بدانند، اما جز داروهای ممنوعه در ترکیه است.
ریتالین و آدرال
ریتالین و آدرال که برای سردرد از آنها استفاده میشود، از جمله داروهایی است که به شدت از ورود آن به ترکیه جلوگیری میشود. اگر برای سردرد از این داروها استفاده میکنید، برای ورود به این کشور نباید آن را به همراه داشته باشید و باید به فکر جایگزین برای این دارو باشید.

چگونه داروی ممنوعه را از راه قانونی به ترکیه ببریم؟
حال که با داروهای ممنوعه در ترکیه آشنا شدیم، سوالی که پیش میآید این است که کسانی که نیاز دارند داروی خاصی را با خود به همراه داشته باشند، چگونه میتوانند مجوز ورود دارو به این کشور را تهیه کنند.
اگر فردی نیاز شدید به مصرف دارویی داشته باشد و بدون به همراه داشتن آن دچار مشکل جدی خواهد شد، باید برای به همراه داشتن و ورود دارو به ترکیه مجوز دریافت کند. برای این کار لازم است که نسخه تجویز شده را در مراکز مورد تایید ترجمه کند. همچنین باید مدرک پزشکی که دارو را تجویز کرده است به همراه داشته باشد. در نهایت باید تمام مدارک را در سفارت ترکیه مورد تایید قرار دهد.

مراحل گرفتن مجوز ورود دارو به ترکیه
مراحل دریافت مجوز ورود داروهای ممنوعه در ترکیه به شرح زیر است:
- دریافت نسخه از پزشکی که دارای مجوز از وزارت بهداشت است
- ترجمه نسخه توسط مراکز معتبر
- ارائه مدارک به سفارت کشور ترکیه
- دریافت نامه تایید از سفارت این کشور
سخن آخر
با توجه به توضیحاتی که داده شد، به همراه داشتن داروهای ممنوعه در ترکیه ممکن است موجب مشکلات جدی در ورود شما به ترکیه شود. اگر نیاز جدی به مصرف داروی خاصی ندارید، به همراه خود دارو به ترکیه وارد نکنید و اگر لازم است که داروی خاصی مصرف کنید، حتما از راه قانونی و با دریافت مجوز آن را به همراه داشته باشید.