بازدید از استانبول، بدون تجربه استحمام در یکی از حمام های ترکی کامل نمی شود! بله، حمام ترکی یکی از تفریحات جذاب برای گردشگران است؛ اما شاید، مهمترین جنبه این تجربه، تجریه بصری باشد؛ از سنگ های مرمر عظیم گرفته تا ستون های بلند، جزئیات پیچیده و رنگارنگ هنری! مطمئنا تجربه ای منحصر به فرد خواهد بود.
حمام ترکی علاوه بر محبوبیت زیاد در میان گردشگران، هنوز هم بخش مهمی از فرهنگ و سنت قدیمی ترکیه است که میان ترکان جایگاه ویژه ای دارد. فرایند پاکسازی آیینی است که فراتر از شستشو است؛ فرصتی است برای زنده نگه داشتن تاریخ کهن ترکیه! برخی از بهترین و با ارزش ترین حمام های ترکی استانبول بهترین مکان برای تحقق این امر هستند.
گردشگرانی که برای اولین بار از استانبول دیدن می کنند به دنبال پاسخ این سوال هستند که بهترین حمام ترکی در استانبول کدام است؟! گزینه های زیادی برای حمام ترکی در استانبول وجود دارد؛ برخی از آن ها تاریخی و برخی مدرن هستند.
در این مطلب از وبلاگ پرشین استار، شما را با بهترین حمام های ترکی استانبول آشنا خواهیم کرد. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا از این تجربه بی نظیر با انتخاب تمیزترین و بهترین حمام های ترکی در استانبول لذت ببرید.

مختصری بر تاریخچه حمام ترکی
حمام های عمومی هزاران سال است که جزء اصلی زندگی شهری در منطقه ترکیه بوده اند. حمام ها به طور کلی عنصر حیاتی فرهنگ اسلامی هستند. در طول قرن ها، حمام عمومی به دور از اینکه مکانی برای پاکسازی بدن باشند، به عنوان قطب های اجتماعی بسیار مهمی نیز عمل می کردند.
حمام ترکی در استانبول با اصل امپراتوری عثمانی درهم آمیخته شده است؛ معماری دیدنی این حمام ها بخش دیگری از اصالت آن ها را نشان می دهد. بسیاری از حمام های چشمگیر استانبول توسط معمار بزرگ امپراتوری عثمانی، معمار سنان (1489-1588) طراحی گردیده است.
ترکان عثمانی مفهوم حمام رومی را همان طور که در آسیای صغیر وجود داشت به ارث بردند و آن را طبق سلیقه خود سازگار کردند و "حمام" نامیدند. آن ها استحمام را مراسم تطهیر قبل از نماز می دانستند؛ به همین دلیل بسیاری از حمام ها درست در مجاورت مساجد ساخته شده اند.
بین قرن های 11 تا 15 میلادی فرهنگ های رومی شرقی، اسلامی و ترکی تاثیر قابل توجهی بر روی یکدیگر داشتند و از این رو بیشتر شیوه های فرهنگی آن ها در هم آمیخته است. حمام های بخار بخشی از فرهنگ یونانی و رومی بوده اند و به دلیل کاربرد اصلی آن ها در فرهنگ ترکیه به یک آیین اسلامی تبدیل شده است.

حمام ترکی یک آیین باستانی است؛ این مراسم به طور سنتی در ساختمانی چند صد ساله با سقف گنبدی زیبا صورت می گیرد. همان طور که اشاره شد، آنچه در آنجا اتفاق می افتد ترکیبی از حمام های رومی، بیزانس و آسیای مرکزی است. جایی که ماساژ با انبوهی از حباب های صابون انجام می شود!
سبک حمام عثمانی عملکرد و ویژگی های ساختاری حمام های رومی را با سنت اسلامی حمام با بخار ترکیب می نماید. با این وجود، در حالی که حمام های ترکی ویکتوریا از هوای گرم و خشک استفاده می کنند، حمام اسلامی منطبق بر اصول حمام بخار و تمرکز اصلی آن بر آب است. در حقیقت حمام ترکی شبیه به سونای اسکاندیناوی است اما به حمام رومی نزدیکتر است!
به طور کلی حمام ترکی مکانی برای حمام عمومی است که با فرهنگ امپراتوری عثمانی و جهان اسلام در ارتباط است و هنوز بخش مهمی از فرهنگ ترکیه را تشکیل می دهد؛ نوعی آبگرم برای پاکسازی و آرامش.
یک حمام معمولی شامل سه بخش اساسی و به هم پیوسته است: اتاق داغ (sicaklik)، اتاق گرم (iliklik) و اتاق سرد (sogukluk). اتاق خنک حمام رومی دارای استخرهای آب سرد است اما حمام های ترکی آب جاری را ترجیح می دهند؛ چرا که آداب و رسوم قرون وسطایی مسلمانان بر پاکیزگی اولویت دارد.
اتاق داغ برای ماساژ، اتاق گرم برای شستشو و اتاق سرد برای استراحت طراحی گردیده است؛ ترکیب حمام های ترکی شامل موارد زیر است:
- ورودی مردان
- ورودی بانوان
- رختکن
- اتاق با هوای گرم (ما بین اتاق داغ و سرد)
- سرویس بهداشتی
- اتاق داغ (sıcaklık) با سنگ مرمر
- کابین حمام
- اتاق دیگ بخار
بهترین حمام های ترکی استانبول
شهر استانبول میزبان بهترین حمام های ترکی است؛ اکثر این حمام ها در مناطق گردشگری محبوب از جمله سلطان احمد (شهر قدیمی استانبول) و بی اوغلو (تقسیم، گالاتا، کاراکوی) که قلب استانبول تاریخی هستند، قرار گرفته اند.
در ادامه تعدادی از این حمام های برجسته و تاریخی را معرفی خواهیم کرد. در هر یک از این حمام ها می توانید آرامش را به معنای واقعی تجربه نمایید.
حمام خرم سلطان ایاصوفیه استانبول (Ayasofya Hurrem Sultan Hamami)

حمام خرم سلطان ایاصوفیه در استانبول توسط معمار سنان (معمار ارشد عثمانی) برای خرم سلطان، همسر سلطان سلیمان در قرن 16 ساخته شده است. این حمام یکی از بهترین حمام های ترکی است که در وسط مسجد آبی و موزه ایاصوفیه واقع گردیده است.
حمام خرم سلطان ایاصوفیه که یکی از زیباترین آثار تاریخی استانبول است، تا سال 1910 کار می کرد؛ سپس، سال ها تعطیل شد و هنگامی که زندان سلطان احمد مملو از زندانی بود، از آن به عنوان زندان استفاده می کردند. در سال 2008 مرمت این حمام آغاز شد و پس از 3 سال درب های آن به روی بازدیدکنندگان باز شد.
اگرچه حمام به سبک حمام عثمانی در دوره کلاسیک ساخته شده است، اما این یک نوآوری در معماری حمام ترکی است! این حمام مجلل ترین حمام ترکی استانبول است که پس از بازسازی همانند آبگرم هتل پنج ستاره می درخشد!
ماساژ حرفه ای، حوله های ابریشمی، کاسه هایی با روکش طلا، لوازم بهداشتی عجیب و غریب تنها بخشی از خدمات این حمام است. در این حمام 4 پکیج متناسب با سلیقه شما ارائه می گردد.
اگر می خواهید همانند خرم سلطان و یا همسرش تجربه یک حمام ترکی را داشته باشید، خدمات ماساژ این حمام را امتحان نمایید! لازم به ذکر است که حمام خرم سلطان ایاصوفیه، بهترین حمام در منطقه سلطان احمد و گران ترین حمام سنتی ترکی در منطقه است.
ساعات کاری حمام خرم سلطان ایاصوفیه: تابستان ها 7 صبح تا 12 شب و زمستان ها 8 صبح تا 10 شب
آدرس حمام: Cankurtaran, Ayasofya Meydanı No:2, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey
حمام جاله اوغلو استانبول (Cagaloglu Hammam)
حمام جاله اوغلو، آخرین حمام ساخته شده در دوران عثمانی می باشد. این حمام در سال 1741 در زمان سلطنت سلطان محمود اول توسط سلیمان آقا و عبدالله آقا (دو معمار برجسته عثمانی) طراحی و ساخته شد.
حمام جاله اوغلو، یکی از دیدنی ترنی حمام های استانبول است! نیویورک تایمز، نام این حمام را در میان 1000 مکانی که باید قبل از مرگ حتما ببینید، منتشر کرده است؛ چرا که تمامی زیبایی های معماری این سازه تا به امروز حفظ گردیده است.
این بنای تاریخی 300 ساله برای مدت طولانی به عنوان منبعی برای تامین بودجه کتابخانه و مسجد ایاصوفیه عمل می کرد. لازم به ذکر است که فلورانس نایتینگل و قیصر ویلهلم دوم از این حمام استفاده کردهاند.
حمام جاله اوغلو، نزدیک به مخزن آب باسیلیکا قرار گرفته است؛ اما معماری بسیار متفاوتی از مخزن دارد. صدای ریختن آب به استخر مرکزی حمام، آرامش آکوستیک ملایمی را به طریق عرفانی برای بازدیدکنندگان ایجاد می کند.
از آنجا که حمام در نزدیکی بازار بزرگ، مسجد آبی و کاخ توپکاپی قرار گرفته است، پس از یک روز گشت و گذار، مکانی مناسب برای رسیدن به آرامش و رفع خستگی است. این حمام، بهترین گزینه در میان حمام های ترکی برای افرادی است که در نزدیکی محله های سرکه چی (Sirkeci)، سلطان احمد (Sultanahmet) و امینونو (Eminonu) اقامت دارند.
علاوه بر این، حمام در فاصله کوتاهی از هتل های معروف کاخ سفید (White House) و سورا (Sura) قرار گرفته است.
ساعات کاری حمام جاله اوغلو: شنبه و یکشنبه (4 صبح تا 11 شب)، سایر روزهای هفته (9 صبح تا 10 شب)
آدرس: Alemdar, Prof. Kazım İsmail Gürkan Cd. No:24, 34110 Fatih/İstanbul, Turkey
حمام کلیچ علی پاشا (Kilic Ali Pasa Hamam)

حمام کلیچ علی پاشا، بخشی از مسجد و مدرسه ای به همین نام است که به دست معمار سنان در سال های 1578 تا 1583 برای خدمت به نیروی دریایی عثمانی ساخته شده است. آخرین مرمت و بازسازی این بنا 7 سال به طول انجامید و سپس درب آن به روی گردشگران باز شد.
یکی از نمادهای مهم محله بندری توفان (Tophane)، همین حمام کلیچ علی پاشا است؛ گنبد این حمام حدود ۱۴ متر قطر و ۱۷ متر ارتفاع دارد و یکی از بزرگترین گنبدهای ساخته شده توسط معمار سنان است. این حمام به دلیل خطوط معماری و گنبد باشکوهش بسیار مشهور است؛ ویژگی خاص این حمام پنجره های کوچک دایره ای شکل به نام چشم فیل است.
حمام کلیچ علی پاشا، درست در کنار ایستگاه تراموای توفان واقع گردیده است و تا میدان تقسیم فاصله کمی دارد. کلیچ علی پاشا به تازگی مرمت شده و به محبوب ترین حمام ترکی در بی اوغلو تبدیل گردیده است. بی اوغلو، از طریق پل گالاتا به شهر قدیمی استانبول متصل شده است. از برج گالاتا و میدان تقسیم با پای پیاده می توانید به این حمام برسید!
پس از تجربه یک حمام سنتی، می توانید از خیابان کاراکوی (Karakoy) دیدن کنید! بهترین کافه ها و بوتیک رستوران ها در سال های اخیر در کاراکوی جمع شده اند.
لازم به ذکر است که در این حمام رویدادها و مناسبت های خاص مانند حمام عروس، حمام داماد و جشن های سنتی نیز برگزار می گردد.
ساعت کاری حمام کلیچ علی پاشا: بانوان (8 صبح تا 4 عصر)، آقایان (4:30 عصر تا 11 شب)
آدرس: Kemankeş Karamustafa Paşa, Hamam Sk. No:1, 34425Beyoğlu/İstanbul, Turkey
حمام گالاتاسرای (Galatasaray Hammam)
یکی از مشهورترین مکان های توریستی استانبول، حمام گالاتاسرای است؛ یکی از قدیمی ترین و بهترین حمام های ترکی است که در سال 1481 و در دوران سلطنت بایزید دوم ساخته شده است. حمام گالاتاسرای در ساختمان مسجد گالاتاسرای قرار گرفته است.
داستان این حمام از این قرار است که بایزید با یک شاعر و درویشی به نام گل بابا مواجه می شود که او آرزویش را به سلطان می گوید؛ آرزوی گل بابا این بوده است که یک مجموعه ای ساخته شود و قرن ها بر این سرزمین حکومت کند و دارای یک حمام بزرگ گنبدی و مدرسه بزرگ باشد! بایزید خواسته وی را برآورده می کند و مجموعه گالاتاسرای را متشکل از حمام، مدرسه و مسجد می سازد.
این حمام در طول تاریخ به بسیاری از سلاطین، قضات و پادشاهان خدمت کرده است؛ حمام گالاتاسرای در منطقه بی اوغلو و در نزدیکی خیابان استقلال قرار دارد و بهترین حمام ترکی برای افرادی است که در نزدیکی میدان تقسیم اقامت دارند.
با ورود به این حمام ترکی استانبول از تجربه ماساژ در بخش خنک و مطبوع مرمرین لذت ببرید! علاوه بر این، تجربه استفاده از گوبکتاشی را فراموش نکنید! مکانی که بسیار داغ است و برای دراز کشیدن استفاده می شود.
ساعات کاری حمام گالاتاسرای: بانوان (8 صبح تا 9 شب)، آقایان (7 صبح تا 10 شب)
آدرس: Kuloğlu, Turnacıbaşı Cd. No:8, 34433 Beyoğlu/İstanbul, Turkey
حمام آقا استانبول (Aga Hammam)

حمام آقا در سال 1454 به دستور سلطان محمد دوم (محمد فاتح) ساخته شد؛ این حمام ترکی برای استفاده خصوصی سلطان و پسرانش آماده و مهیا شد؛ سلطان محمد دوم به دلیل فتح قسطنطنیه در سال 1453 در سراسر جهان به شهرت رسید. حمام آقا، اولین حمام امپراتوری عثمانی در استانبول است.
این حمام ترکی استانبول با فضای سنتی خود پس از سال 1923 به یک بانو فروخته شد و برای استفاده عموم باز شد و در سال 1986 بازسازی نهایی آن انجام گردید. حمام آقا در محله جهانگیر (Cihangir) در منطقه بی اوغلو واقع گردید است.
پس از تجربه یک حمام ترکی استانبول می توانید جهانگیر را بازدید کنید! جهانگیر محله نویسنده معروف ترکیه و برنده جایزه نوبل اورهان پاموک است. علاوه بر این، در خیابان چوکورکوما (Cukurcuma) جهانگیر عتیقه فروشی های فراوانی وجود دارد؛ می توانید از آن ها دیدن نمایید و سوغاتی بخرید.
ساعات کاری حمام آقا: همه روزه 10 صبح تا 10 شب
آدرس: Kuloğlu, Turnacıbaşı Cd. No:48, 34433 Beyoğlu/İstanbul, Turkey
حمام چمبرلی تاش استانبول (Cemberlitas Hammam)
هیچ اقامتی در استانبول، بدون ماساژ با صابون های معطر سنتی در حمام ترکی کامل نخواهد بود! حمام چمبرلی تاش، معمولا به عنوان یکی از زیباترین این حمام ها مورد استقبال قرار می گیرد. این حمام در سال 1584 به دستور نوربانو همسر سلطان سلیم دوم به دست معمار سنان ساخته شد. از این حمام برای حمایت مالی مسجد اتیک والده در اسکودار (Uskudar) استفاده می شد.
معمار سنان این حمام را متفاوت از سبک سنتی طراحی کرد و کتیبه ای با 6 بیت روی درب ورودی آن وجود دارد. گنبد زیبای اتاق سرد این حمام بسیار معروف است و اتاق گرم آن نیز در مجموع 38 حوضچه دارد. این حمام تاریخی، ظرافت و تجمل را به طرز ظریفی جلوه می دهد و دارای دو قسمت مجزا برای مردان و بانوان است.
حمام چمبرلی تاش، هنوز که هنوز توسط ترک ها مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما محبوب ترین نقطه توریستی برای عکاسان و گردشگران است. این حمام ترکی قطعا مکان مناسبی برای علاقه مندان به تاریخ خواهد بود!
برای رسیدن به نهایت آرامش و لذت سعی نمایید در روزهای آفتابی به این حمام بروید؛ چرا که تلالو خورشید را می توانید از گنبد زیبای آن حین استراحت مشاهده نمایید.
حمام چمبرلی تاش، در میدان چمبرلی تاش و خیایان Divanyolu و در فاصله کمی از ایستگاه تراموای خط T1 قرار دارد.
ساعات کاری حمام چمبرلی تاش: همه روزه از ساعت 6 صبح تا 11:30 شب
آدرس: Mollafenari, Vezirhan Cd. No:8, 34440 Fatih/İstanbul, Turkey
حمام سلیمانیه استانبول (Suleymaniye Hamam)

حمام سلیمانیه بخشی از مجموعه باشکوه مسجد سلیمانیه است که در سال 1557 توسط معمار سنان و به دستور سلطان سلیمان ساخته شد. در این مجموعه علاوه بر حمام و مسجد، بیمارستان، مدرسه و تعدادی مقبره نیز وجود دارد.
حمام سلیمانیه یکی از زیباترین حمام های ترکی استانبول با گنبدها و دودکش های هندسی است. معماری حمام سلیمانیه مشابهت فراوانی با معماری حمام خرم سلطان ایاصوفیه دارد. در این حمام گویی در تونل زمان حرکت می کنید و تاریخ 500 ساله فراموش نشدنی و رویایی را تجربه می کنید!
این حمام در سال 1924 بسته شد و در سال 2004 پس از بازسازی دوباره بازگشایی شد. محوطه نشیمن خصوصی که زمانی برای استفاده شخصی سلطان سلیمان بوده است، یکی از قسمت هایی است که هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد.
لازم به ذکر است که این حمام مختص خانواده ها و زوجین است. حمام سلیمانیه برای افرادی که در مکان های اقامتی استانبول قدیم همانند بیازیت (Beyazıt)، لاللی (Laleli) و آکسارای (Aksaray) اقامت دارند بسیار مناسب است.
ساعات کاری حمام سلیمانیه: همه روزه از 10 صبح تا 8 شب
آدرس: Süleymaniye, Mimar Sinan Cd. No 20, 34116 Fatih/İstanbul, Turkey
حمام سوفلار استانبول (Sofular Hamam)
حمام سوفلار یکی دیگر از بهترین حمام های ترکی استانبول است. این حمام مربوط به دوران سلطنت بایزید دوم (1512-1881) می باشد. حمام سوفلار اگرچه در دسته حمام های لوکس و مجلل قرار نمی گیرد اما موقعیت مکانی خوب و قیمت مناسبش سبب گردیده تا گردشگران فراوانی را به خود جذب کند.
ساعات کاری حمام سوفلار: همه روزه از 8 صبح تا 9 شب
آدرس: İskenderpaşa, Sofular Cd. No:28, 34080 Fatih/İstanbul, Turkey
حمام چینیلی استانبول (Cinili Hammam)

حمام چینیلی یکی از بهترین حمام های ترکی در سمت آسیایی استانبول است. این حمام در منطقه اسکودار واقع گردیده است و قدمت آن به سال 1640 بازمی گردد. حمام چینیلی به دستور کوسم سلطان، همسر سلطان احمد یکم ساخته گردیده است.
این حمام ترکی استانبول، نام خود را از هنر کاشی کاری عثمانی گرفته است؛ کاشی های ایزنیک تولید شده در قرن 16 و 17 عمدتا آبی رنگ بودند و حتی مسجد آبی نیز نام خود را از کاشی های این دوره گرفته است.
اگرچه نام حمام با هنر کاشی گره خورده است اما کاشی های اصلی باقی نمانده اند! با این وجود، تمامی آن ها بازسازی و مرمت شده اند. حمام چینیلی یک حمام ترکی منحصر به فرد است؛ چرا که گنبدهای بلند این حمام فضای تازه و مطبوع تری را برای بازدیدکنندگان ایجاد می نماید.
ساعات کاری حمام چینیلی: همه روزه از 7 صبح تا 10 شب
آدرس: Çavuşdere Cad Çinili Hamam Sok No 6, 34664 Üsküdar/İstanbul, Turkey
حمام مهری ماه سلطان استانبول (Mihrimah Sultan Hammam)
حمام مهری ماه سلطان یکی دیگر از حمام های ترکی باقی مانده از دوران عثمانی است. معمار سنان در سال های 1562 تا 1565 این حمام را برای دختر سلطان سلیمان ساخت. حمام ترکی مهری ماه سلطان، نقش مهمی در فرهنگ حمام ترکی دارد!
این حمام بر روی 12 ستون قرار گرفته و شکل ظاهری آن به شکل مکعب است. 4 حجره و 4 ایوان در اطراف گنبد این حمام تعبیه شده است. بازدید از فضای داخلی حمام سفر به تاریخ را با خود به همراه دارد!
حمام مهری ماه سلطان در کنار مسجد مهری ماه واقع گردیده است؛ همجواری با این مسجد بزرگترین خصوصیت این حمام است؛ اما داستان جالب مسجد مهری ماه چیست؟! وقتی خورشید در پشت مناره مسجد در ادیرنه کاپی طلوع می کند، ماه بین دو مناره مسجد در اسکودار ظاهر می گردد! پس با رفتن به این حمام این صحنه جالب را هم مشاهده نمایید.
ساعات کاری حمام مهری ماه سلطان: بانوان (9 صبح تا 8 شب)، آقایان (7 صبح تا 11 شب)
آدرس: Karagümrük, Fevzi Paşa Cd. No:333 D:333, 34091 Fatih/istanbui, Turkey
حمام گدیک پاشا استانبول (Gedikpasa Hammam)

حمام گدیک پاشا، قدیمی ترین حمام ترکی در شهر قدیمی استانبول است که قدمت آن به سال 1475 باز می گردد. این حمام توسط معمار معروف Hayrettin برای گدیک احمد پاشا ساخته شد و یکی از مهم ترین آثار به جا مانده از معماری عثمانی است.
اصلی ترین ویژگی که این حمام را از سایر حمام های ترکی متمایز می کند، وجود استخر و سونا در کنار سکوی مرکزی ماساژ است. این حمام دو بخش مجزا برای بانوان و آقایان دارد و در نزدیکی بازار بزرگ قرار گرفته است.
ساعات کاری حمام گدیک پاشا: همه روزه 9 صبح تا 10:30 شب
آدرس: Mimar Hayrettin Mah, Emin Sinan Caddesi No:61, 34126 Fatih/İstanbul, Turkey
حمام عزیزیه استانبول (Aziziye Hammam)
حمام عزیزیه، یکی از حمام های ترکی در قسمت آسیایی استانبول است. قدمت این حمام ترکی که در منطقه قاضی کوی قرار دارد، به قرن 19 بازمی گردد. اگرچه این حمام در مقایسه با سایر حمام های ترکی استانبول کمی جدیدتر است و مجلل نیست، اما قیمت های مناسبی را ارائه می دهد.
اگر به نوستالژی علاقه مند هستید، حمام عزیزیه در قاضی کوی انتخاب ایده آلی است!
ساعات کاری حمام عزیزیه: همه روزه 6 صبح تا 11 شب
Rasimpaşa Mh Rıhtım Cad, Recaizade Sk. No:17 D:19, 34416 Kadıköy/İstanbul, Turkey
حمام بشیکتاش استانبول (Besiktas Hammam)

حمام بشیکتاش یکی دیگر از حمام های تاریخی استانبول است که تاریخ دقیق ساخت و نام معمار آن مشخص نیست! این حمام ترکی در گذشته به نام حمام Köyiçi معروف بوده است؛ قسمت هایی از حمام سنان پاشا (حمام ساخته شده توسط معمار سنان) همانند چهارچوب های درب به این حمام منتقل شده اند.
حمام بشیکتاش در محل اتصال خیابان ایهلامور دره (Ihlamur Dere) و شعیر ویسی (Şair Veysi) قرار گرفته است.
ساعات کاری حمام بشیکتاش: همه روزه از 7 صبح تا 10 شب
آدرس: Sinanpaşa, Şair Veysi Sk. 2/1, 34353 Beşiktaş/İstanbul, Turkey
حمام بیلربی استانبول (Beylerbeyi Hammam)
حمام بیلربی در سال 1778 به سفارش سلطان عبدالحمید اول در کنار مسجد بیلربی ساخته شد. سلطان این حمام را وقف مادر کرد تا یاد او را همواره زنده نگه دارد و درآمد حاصل از آن را نیز صرف هزینه های مسجد نمود.
این حمام دارای سقف چوبی به همراه 4 اتاق خصوصی و 13 آبنما و روشور است و معماری معروف عثمانی را به بهترین شکل نشان می دهد. اگرچه در میان حمم های ترکی استانبول، ظاهر چندان باشکوهی را در این حمام نخواهید دید، اما زیبایی داخل حمام شما را به وجد خواهد آورد.
ساعات کاری حمام بیلربی: صبح ها پذیرای بانوان و عصرها پذیرای آقایان خواهد بود.
آدرس: Beylerbeyi, Yalıboyu Cd. No:70, 34676 Üsküdar/İstanbul, Turkey
اسامی سایر حمام های ترکی استانبول
با قدم زدن در کوچه و خیابان های استانبول با بی شمار حمام ترکی مواجه خواهید شد؛ خواه قدیمی و تاریخی و خواه مدرن! تا به اینجا با تعدادی از بهترین حمام های ترکی استانبول آشنا شدید، در ادامه به برخی دیگر از این حمام های بی نظیر به طور خلاصه اشاره خواهیم کرد.

- حمام آجمولو استانبول (Acemoglu Hammam)
آدرس: Rüstem Paşa, Şehzadebaşı Cd. No:5, 34134 Fatih/İstanbul, Turkey
- حمام سیفا یا اسکی (Sifa Hammam)
آدرس: Mimar Sinan, 46, Doğancılar Cd., 34672 Üsküdar/İstanbul, Turkey
- حمام کادیرگا استانبول (Kadirga Hammam)
آدرس: Şehsuvar Bey, Kadırga Limanı Cd. No:69, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey
سخن پایانی
در حالی که حمام ترکی قدیمی ترین اثر فرهنگی و تاریخی ترکیه نیست، اما روشی بی نظیر برای تجربه یک تکه تاریخی از زندگی در ترکیه است! در این مطلب نیز با پرشین استار، در سفری اصیل به حمام های ترکی استانبول آمدید! در حالیکه از مراسم سنتی حمام با گرمای آرامش بخش همراه با عطرهای عجیب و غریب صابون های دست ساز لذت می برید، احساس یک سلطان را در برهه ای از تاریخ تجربه کردید!
اگر برای اولین بار از استانبول دیدن می کنید مطمئنا می خواهید مراسم حمام سلاطین را تجربه کنید؛ پس اسامی بهترین حمام های ترکی استانبول را از یاد نبرید!