یکی از مهمترین و دردسترسترین مقصدهای مهاجرتی، مهاجرت به ترکیه است. هر ساله افراد بسیار زیادی نسبت به مهاجرت و دریافت اقامت دائم این کشور اروپایی آسیایی اقدام میکنند. چرا که ترکیه یکی از کشورهای پرجاذبه و توریستی و همچنین نزدیکترین کشور به عنوان یک گزینهی مهاجرتی به ایران است. سالانه افراد بسیاری با استفاده از روشهای مختلفی ازجمله تحصیلی، شغلی، ازدواج، سرمایهگذاری، پناهندگی و... اقدام به مهاجرت به ترکیه میکنند.
اگر شما نیز تصمیم به مهاجرت به این کشور زیبا را دارید، در این مقاله از وبلاگ پرشین استار درمورد تمام روشهایی که میتوانید از طریق آنها به ترکیه مهاجرت کنید، با شما صحبت خواهیم کرد و اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهیم داد. بعد از مطالعهی این مقاله، با اطلاعاتی که بهدست آوردهاید میتوانید بهترین گزینهای که میتواند برای شما مناسبتر باشد را انتخاب کرده و با انتخاب بهترین روش، نسبت به مهاجرت به ترکیه اقدام کنید.

درباره ترکیه
ترکیه یک کشور اوراسیایی است که بخش بزرگی از آن در آسیا و بخش کوچکی از آن که تراکیه نامیده میشود در منطقهی بالکان و در جنوب شرقی اروپا قرار دارد. از سمت شرق با کشورهای ایران، نخجوان، ارمنستان و گرجستان؛ از جنوب با عراق و سوریه و در بخش اروپایی نیز با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین از شمال با دریای سیاه، از غرب با دریای مرمره و دریای اژه و از جنوب نیز با دریای مدیترانه همجوار است. دو تنگهی بسفر و داردانل نیز در مالکیت این کشور قرار دارد.

ترکیه یک کشور کوهستانی و تقریباً پرباران است. از نظر موقعیت جغرافیایی، در یکی از حساسترین مناطق جهان و با موقعیت راهبردی و بسیار مناسبی قرار گرفته است. همچنین با داشتن مکانهای توریستی و دیدنی بسیار، جزو کشورهای توریستی محسوب میشود که سالانه توریستهای بسیاری را به خود جذب میکند.
شرایط مهاجرت به ترکیه در سال 2021
برای مهاجرت به ترکیه، داشتن یک گذرنامه معتبر که حداقل 90 روز اعتبار داشته باشد، اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر تاریخ انقضای گذرنامهی متقاضی مهاجرت کمتر از 6 ماه باشد، لازم است که قبل از اقدام به دریافت ویزای ترکیه و مهاجرت به این کشور، نسبت به تمدید گذرنامهی خود اقدام کند.
صدور ویزای ترکیه بستگی به کشور مبدأ دارد. اگر کشور مبدأ شما موافقتنامهی اخذ ویزا را با ترکیه امضا کرده باشد، شما اجازهی سفر 3 ماهه به ترکیه بدون نیاز به ویزا را دارید. اما اگر کشور مبدأ شما موافقتنامهی اخذ ویزا را امضا نکرده باشد، برای اخذ ویزای ورود به ترکیه لازم است تا هزینهای برای ویزای این کشور پرداخت کنید. شما میتوانید هزینههای اخذ ویزا را در وبسایت سفارتخانه ترکیه مشاهده کنید.
بسته به اینکه از چه طریقی نسبت به مهاجرت اقدام کرده باشید، مدت زمان اعتبار ویزای ترکیه میتواند متفاوت باشد. مجوز اقامت اشخاص در ترکیه در سال 2021 به طور میانگین بین 3 ماه، 6 ماه و تا 5 سال است. این مدت زمان، ارتباط مستقیمی با نوع مهاجرت انتخابی شما به کشور ترکیه دارد.

اخذ ویزای 3 ماهه و 6 ماهه برای ترکیه
پیش از این گفتیم که صدور ویزای ترکیه بستگی به کشور مبدأ و اینکه موافقتنامهی اخذ ویزا را با ترکیه امضا کرده باشد یا نه، دارد. در این مورد، با توجه به توافقی که در سالهای گذشته بین ایران و ترکیه انجام گرفته است، شهروندان ایرانی میتوانند بدون نیاز به اخذ ویزا به مدت 90 روز در این کشور اقامت داشته باشند. ولی موردی که شهروندان ایرانی باید در نظر داشته باشند، اطمینان از اعتبار 6 ماهه پاسپورت خودشان است.
درحالحاضر شهروندان کشورهای ایران، هلند، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، بلژیک، فرانسه، گرجستان، سوئیس، قبرس، یونان، پرتغال، اوکراین، مالت، لوکزامبورگ و لیختناشتاین میتوانند بدون اخذ ویزا وارد کشور ترکیه شوند.

باید درنظر داشته باشید که با ویزای 3 ماهه و 6 ماهه، اجازهی تجارت به شما داده نمیشود. تفاوت بین ویزای 3 ماهه و 6 ماهه فقط دفترچه اقامت است. این دفترچه اقامت تقریباً بعد از 15 روز به دست شما میرسد و میتوانید به مدت 6 ماه در کشور ترکیه اقامت داشته باشید. افرادی که اقامت 6 ماههی توریستی دارند اجازهی تجارت، کار و تحصیل را ندارند، اما میتوانند نسبت به خرید ملک اقدام کنند. ضمن اینکه با خرید ملک در ترکیه میتوانند اقامت یک سالهی این کشور را نیز دریافت کنند.
روشهای مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه میتوانید از روشهای مختلفی اقدام کنید؛ هر کدام از این روشها شرایط، نیازمندیها، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. شما ابتدا باید با نیازمندیها و شرایط هر روش آشنا باشید تا بتوانید تصمیم صحیح را اتخاذ کنید.
در ادامه، ابتدا عمدهترین روشهای مهاجرت به ترکیه را برای شما فهرست خواهیم کرد و سپس به تفصیل در مورد هر کدام از آنها توضیح خواهیم داد تا اطلاعات لازم و صحیح برای تصمیمگیری را در اختیار داشته باشید. عمدهترین روشهای مهاجرت به ترکیه از این قرار هستند:
- مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
- مهاجرت به ترکیه از طریق کار
- مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
- مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری
- مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل یکی از بهترین روشهای دریافت اقامت در این کشور است. این روش از طرف افرادی که تمایل به تحصیل در رشتههای پزشکی و فنیمهندسی در دانشگاههای مورد تأیید ایران دارند، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. از آنجایی که اخذ ویزای تحصیلی ترکیه بسیار آسان است، اعزام دانشجو به ترکیه بسیار معمول بوده و رواج بسیار زیادی دارد.
در حال حاضر، ترکیه از دانشگاههای بسیار معتبری برخوردار است که همگی آنها مطابق با استانداردهای بینالمللی اروپا تدریس میکنند. شرایط ورود به دانشگاههای ترکیه سخت است. ضمن اینکه دانشجویان شایسته میتوانند از بورسیههای مختلفی نیز بهرهمند شوند. شرط ورود به دانشگاههای ترکیه، شرکت در آزمونهای مختلف است و لازم است کمی زبان ترکی بدانید.
پس از پذیرش شدن از طرف دانشگاه، شما میتوانید ویزای تحصیلی خود را دریافت کنید. پس از شروع تحصیل، حتماً به فکر پیدا کردن کار برای خود باشید. با این کار، پس از فارغالتحصیل شدن، میتوانید با مدرک دانشگاهی خود مشغول به کار شوید و ویزای تحصیلی خود را به یک ویزای کاری تبدیل کنید. در این صورت، بعد از گذشت مدت زمانی، شما میتوانید درخواست خودتان را برای اقامت دائم، به دفتر مهاجرت ترکیه ارائه دهید.
برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل، شما هم به صورت شخصی و هم از طریق آژانسهای مهاجرتی میتوانید اقدام کنید. اگر بخواهید بهصورت شخصی اقدام کنید، باید ریز نمرات تحصیلی، مدارک تحصیلی و دانشگاهی، مدارک آزمونهای بینالمللی و سایر موارد موردنیاز که دانشگاه هدف مشخص میکند را داشته باشید. در مرحلهی بعدی، باید این مدارک را بهصورت رسمی ترجمه کرده و سپس اسکن کنید و برای دانشگاهی که درخواست پذیرش دادهاید ارسال کنید. زمانی که شما به صورت شخصی اقدام میکنید، علاوه بر هزینههای شرکت در آزمونهای بینالمللی، لازم است که برای ارسال مدارک خود حدود 100 دلار پرداخت کنید. ضمن اینکه در مراحل بعدی هزینههای دیگری را نیز باید متقبل شوید.
اما اگر بخواهید از طریق آژانسهای مهاجرتی برای دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کنید، فقط کافیست درصدی از مبلغ اخذ بورسیه را به آژانس مهاجرتی مربوطه پرداخت کنید. آژانسهای مهاجرتی به وسیلهی مکاتبه با اساتید دانشگاههای ترکیه برای اخذ بورسیه و پذیرش شما اقدام میکنند.
لازم به ذکر است که متقاضیان تحصیل در ترکیه میتوانند از امتیاز کار در حین تحصیل نیز استفاده کنند تا بتوانند هزینههای تحصیل و زندگی خود را در ترکیه تأمین کنند. ضمن اینکه شما با پذیرش در دورههای تحصیلی دانشگاههای ترکیه، میتوانید به دو زبان ترکی و انگلیسی تحصیل خود را انجام دهید.
در نظر داشته باشید که دانشجویان، پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاههای ترکیه، مدت زمان کوتاهی فرصت دارند تا ویزای تحصیلی خود را به ویزای سرمایهگذاری یا ویزای کار یا سایر ویزاها تبدیل کنند تا بتوانند اقامت دائم ترکیه را دریافت کنند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق ویزای تحصیلی، باید مدارک متعددی را به سفارت ترکیه ارائه دهند. مهمترین این مدارک از این قرار هستند:
- نامهی پذیرش دانشگاه، کالج یا مدرسه مربوطه (پس از ثبتنام و قطعی شدن پذیرش، ایمیلی از طرف دانشگاه برای فرد متقاضی ارسال میشود)
- کپی برابر اصل گذرنامه (گذرنامهی متقاضی باید یک سال اعتبار داشته باشد)
- گواهی عدم سوءپیشینهی کیفری (باید ترجمهی رسمی آن در اختیار سفارت قرار گیرد)
- گواهی تمکن مالی (از طرف بانک)
- رزرو هتل، خوابگاه یا اجارهی خانه (ارائهی مدرکی که تأیید کند متقاضی محلی برای اقامت در ترکیه دارد)
هزینههای تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه یکی از ارزانترین کشورها برای تحصیل است. مخصوصاً اگر متقاضی بخواهد به زبان ترکی استانبولی تحصیل کند. هزینههای تحصیل در ترکیه به زبان ترکی استانبولی با تحصیل به زبان انگلیسی متفاوت است.
اگر شما بخواهید به زبان ترکی استانبولی تحصیل کنید، یعنی رشتههای درسی را انتخاب کنید که به زبان ترکی استانبولی تدریس میشوند، میانگین هزینههای سالیانه تحصیل شما در سال 2021 بین 240 دلار تا 750 دلار است. اما اگر بخواهید رشتههای درسی که به زبان انگلیسی تدریس میشوند را انتخاب کنید، میانگین هزینههای سالیانه تحصیل شما بین 600 دلار تا 1500 دلار است. این هزینهها به دلار آمریکا هستند.
این نکته را فراموش نکنید که اگر قصد تمدید اقامت خود در ترکیه را داشته باشید، حتماً باید شغلی برای خود پیدا کنید و لازمهی پیدا کردن کار و شغل در ترکیه، مسلط بودن به زبان ترکی استانبولی است.
مهاجرت به ترکیه از طریق کار

برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار و استخدام، ابتدا باید وضعیت اقتصادی و شرایط کاری ترکیه را در نظر داشته باشیم. ضمن اینکه اگر شما بخواهید در ترکیه مشغول به کار شوید، باید به زبان ترکی استانبولی نیز مسلط باشید.
درعینحال، بسیاری از شهروندان ایرانی، مخصوصاً ترکزبانها، به راحتی و پس از مدت زمان کوتاهی، میتوانند به زبان ترکی استانبولی مسلط شده و به کار کردن در ترکیه مشغول شوند. همین امر باعث شده است که ترکیه یکی از دردسترسترین کشورها برای مهاجرت کاری در نظر گرفته شود.
متقاضی کار در ترکیه ابتدا باید با یک کارفرمای ترک در ترکیه به توافق برسد و به اصطلاح کاری برای خود پیدا کند. سپس متقاضی کار میتواند از وزارت کار و رفاه اجتماعی کشور ترکیه (MLSS) مجوز کار دریافت کند. برای دریافت این مجوز از وزارت کار، لازم است که کارفرما مدارک مربوطه و موردنیاز را به وزارت کار ارائه دهد.
سپس شما میتوانید با در دست داشتن مدارک و دعوت به کار کارفرمای ترک خود به سفارت ترکیه در ایران مراجعه کرده و مراحل لازم را طی کنید. این اقامت در ابتدا به صورت موقت و یک ساله است. اما اگر متقاضی قرارداد خود با کارفرما را تمدید کند میتواند اقامت خود را نیز تمدید کرده و در نهایت نیز میتواند آن را به اقامت دائم تبدیل کند.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

در اغلب کشورهای دنیا، شما میتوانید از طریق ازدواج کردن با یکی از شهروندان کشور مقصد، اقامت در آن کشور را دریافت کنید. ترکیه نیز از این امر مستثنی نیست و ضمن ازدواج با یکی از شهروندان ترک میتوانید اقامت در ترکیه را نیز دریافت کنید.
برای مهاجرت به ترکیه و دریافت اقامت از طریق ازدواج لازم است که ازدواج شما در ترکیه به ثبت رسیده باشد و از زمان ثبت ازدواج شما نیز 3 سال گذشته باشد. ضمن اینکه همسر شما بایستی از شهروندان ترکیه بوده و جزو پناهندگان به آن کشور نباشد.
شما باید مدارک کافی برای اثبات ازدواج خود را به کشور ترکیه ارائه دهید، زیرا آنها دقت دارند که این ازدواج صوری نباشد. قبول درخواست شهروندی از طرف شما، حداقل 3 تا 5 سال به طول خواهد انجامید. بدین صورت که ابتدا یک اقامت موقت 3 تا 5 ساله به شما داده میشود. سپس درصورتی که ازدواج شما در طی این مدت همچنان معتبر باقی بماند، میتوانید اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کنید. ضمن اینکه اگر در طول اقامت در ترکیه بچهدار شوید، فرزند شما نیز گذرنامه و اقامت این کشور را دریافت خواهد کرد.
در نظر داشته باشید که در ترکیه نیز مانند بسیاری از کشورهای اروپایی، ازدواج صوری برای دریافت اقامت یک جرم محسوب میشود. به همین منظور، کشور ترکیه با راستی آزماییهای مختلفی شما را آزمایش میکند تا از صحت و اعتبار ازدواج شما مطمئن شود. به همین دلیل، در صورتی که صوری بودن ازدواج شخصی آشکار شود، این امر میتواند به پرداخت جریمه و حتی محکومیت به زندان منجر شود.
در مجموع، دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج سادهترین راه مهاجرت به ترکیه است، به شرطی که ازدواج واقعی و بهمنظور تشکیل یک زندگی مشترک باشد.
مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری

یکی دیگر از روشهای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری در این کشور است. سرمایهگذاری در ترکیه بسیار راحتتر از سایر کشورها است. زیرا لازم نیست برای دریافت اقامت دائم ترکیه، میلیونها دلار در این کشور سرمایهگذاری کنید. به طور مثال، دریافت اقامت از طریق سرمایهگذاری در کشوری مثل آمریکا، علاوه بر لزوم طی کردن مراحل بسیار سخت و دشوار، نیاز به داشتن میلیونها دلار ثروت دارد.
در کشور ترکیه، شما با ثبت یک شرکت و استخدام 5 نفر از بومیان ترکزبان این کشور و پرداخت بیمه و مالیات، پس از گذشت 5 سال و سودمند بودن شرکت شما برای کشور ترکیه، میتوانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.
ضمن اینکه بحث سرمایهگذاری تنها به تأسیس شرکت و استخدام شهروندان ترک محدود نمیشود و شما میتوانید با خرید سهام شرکتهای بزرگ، خرید اوراق بهادار، افتتاح حساب بانکی و یا سرمایهگذاری کردن در بانکهای ترکیه و همچنین خرید ملک در این کشور سرمایهگذاری کنید و این موارد نیز جزو سرمایهگذاری محسوب میشوند.
هرچند برای سرمایهگذاری در ترکیه نیاز به داشتن میلیونها دلار نیست، اما میزان سرمایهگذاری باید به مقداری باشد که بتواند اداره مهاجرت و سفیر ترکیه را متقاعد کند. اما این مبلغ چه مقدار است؟
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری از طریق خرید ملک: 400 هزار دلار آمریکا
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری از طریق کارآفرینی و ثبت شرکت: 2600 دلار آمریکا
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری از طریق خرید اوراق بهادار دولتی: 500 هزار دلار آمریکا
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری از طریق سپرده بانکی: 500 هزار دلار آمریکا
- حداقل مبلغ سرمایه گذاری از طریق خرید سهام: 500 هزار دلار آمریکا
اگر قصد مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری را دارید، بهتر است زمانی که این تصمیم را گرفتید ابتدا به اندازهی کافی تحقیق کرده و وضعیت اقتصادی و بازار کار ترکیه در آن زمان را مدنظر داشته باشید.
پس از اینکه از وضعیت اقتصادی و بازار کار مطمئن شدید، اگر میخواهید شرکت تأسیس کنید، تحقیق کنید که چه مشاغل و صنایعی در کشور ترکیه پردرآمد هستند. اگر میخواهید از طریق خرید سهام سرمایهگذاری کنید، تحقیق کنید که خرید کدام سهامها مطمئنتر هستند. اگر قصد خرید ملک دارید، تحقیق کنید که خرید ملک در کدام منطقه و با چه شرایطی مناسبتر است. بنابراین، تحقیق کردن و کسب حداکثر اطلاعات میتواند در یک سرمایهگذاری موفق در کشور ترکیه به شما کمک کند.
مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
ترکیه جزو کشورهای عضو کنوانسیون 1951 است و حقوق پناهندگان را قبول دارد. بنابراین، شما میتوانید برای مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی اقدام کنید (به هیچ وجه توصیه نمی شود). با توجه به اینکه کشور ترکیه در مجاورت مرزهای اروپایی قرار دارد، بنابراین همیشه یکی از کشورهای مورد توجه برای پناهندگی بوده است.
اکنون میلیونها پناهنده سوری و هزاران پناهنده از سایر کشورها در کشور ترکیه هستند. همین مسئله، موضوع پناهندگی در ترکیه را به امری بسیار پیچیده تبدیل کرده است. در حال حاضر، متقاضیان پناهندگی در این کشور، فقط به صورت موقتی، همراه با محدودیتهایی مورد حمایت قرار میگیرند.
فرآیند درخواست پناهندگی در ترکیه
تمامی درخواستهای پناهندگی در ترکیه بهوسیلهی اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) به عنوان یک نهاد ملی با برخورداری از قوانین حمایت بینالمللی از اتباع خارجی، مورد بررسی قرار میگیرند. این درخواستهای پناهندگی، در نهایت به واجد شرایط بودن متقاضیان پناهندگی به وسیلهی کارشناسان در اداره کل مدیریت مهاجرت ختم میشود. تمامی مراحل ثبتنام و مصاحبه با پناهجویان بهوسیلهی کمیسیون عالی پناهندگی سازمان ملل متحد و شرکای اجرایی آن مورد بررسی قرار میگیرند. برای اینکه بتوان پرونده پناهندگی در ترکیه را تکمیل کرد، داشتن مدارک زیر الزامی است:
- تکمیل فرم درخواست پناهندگی
- ارائه پاسپورت یا مدرک مسافرتی معتبر
- مدارک شناسائی معتبر
- مدارک تحصیلی
- چند قطعه عکس
خرید ملک در ترکیه: بهترین روش مهاجرت به ترکیه

تا به اینجا از روشهای مختلف مهاجرت به ترکیه با شما صحبت کرده و در مورد مزایا و معایب آنها صحبت کردیم. اما در این بین، بهترین روش برای مهاجرت، خرید خانه در ترکیه است. در سالهای اخیر، دولت ترکیه ورود مهاجرین به واسطهی خرید ملک در این کشور را امکانپذیر کرده است. متقاضیان مهاجرت به این کشور میتوانند از هر کشوری نسبت به خرید ملک در ترکیه اقدام کرده و بدین وسیله اقامت این کشور را دریافت کنند.
اخذ اقامت ترکیه از طریق خرید ملک، بستگی به مبلغ ملک خریداری شده دارد. اگر شما ملکی به ارزش 400 هزار دلار آمریکا در ترکیه خریداری کنید، بلافاصله میتوانید مراحل دریافت اقامت دائم ترکیه را شروع کنید. با این روش سرمایهگذاری، شما میتوانید طی مدت 70 روز، پاسپورت کشور ترکیه را دریافت کنید. تنها محدودیتی که این روش سرمایهگذاری دارد این است که تا 3 سال نمیتوانید ملک خریداری شده را به فروش برسانید.
این روش را میتوان سادهترین روش مهاجرت به ترکیه نامید. در این روش سرمایهگذاری، شما حتی نیازی به دانستن زبان ترکی استانبولی ندارید و تنها موضوع قابل اهمیت این است که شما بتوانید ملکی به ارزش 400 هزار دلار یا بیشتر خریداری کنید.
اما اگر چنین سرمایهی زیادی را ندارید، میتوانید با خرید یک ملک ارزانتر، اقامت موقت این کشور را برای مدت 3 سال دریافت کنید.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر به مدت 5 سال و مداوم در این خانه زندگی کنید، میتوانید مراحل دریافت اقامت دائم خود را شروع کنید. همچنین با داشتن اقامت موقت، اگر بتوانید کار مناسبی برای خودتان پیدا کنید، میتوانید نسبت به دریافت ویزای کاری و مجوز کار اقدام کنید.
در این صورت، خرید یک ملک ارزان در ترکیه میتواند راه مناسبی برای افرادی که قصد مهاجرت کاری به این کشور را دارند باشد. با داشتن یک محل اقامت مناسب همراه با یک اقامت 3 ساله، این افراد میتوانند راحتتر کار مناسب خود را جستوجو کرده و مجوز کار کردن در ترکیه را دریافت کنند.
با این توضیحات و با توجه به اینکه قیمت ملک در ترکیه بسیار منطقی است، ایرانیان بسیاری ترجیح میدهند که ملک خود را در ترکیه خریداری کنند. با این کار، هم صاحب خانه میشوند و هم اقامت ترکیه را دریافت میکنند.
برای خرید ملک در ترکیه شما یا میتوانید به شخصه به ترکیه سفر کرده و بدون واسطه نسبت به خرید ملک اقدام کنید. یا میتوانید از طریق آژانسهای خرید و فروش املاک اقدام کنید. اگر تصمیم دارید خودتان اقدام کنید، بعد از سفر به ترکیه، هم لازم است که به زبان ترکی استانبولی مسلط باشید و هم اینکه محلهای مناسب که املاک با ارزشی دارند را بشناسید و علاوه بر اینها با سیستم معاملاتی، مالی و بانکی ترکیه کاملاً آشنایی داشته باشید که توصیه می کنیم حتما از مشاوره کارشناسان پرشین استار بهره مند شوید.
پس از اینکه ملک موردنظر خود را خریداری کردید و انتقال سند نیز انجام گرفت، میتوانید به اداره مهاجرت ترکیه مراجعه کرده و درخواست مصاحبه بدهید. سپس با گذراندن مراحل موردنیاز و دریافت تأییدیه، پاسپورت ترکیه برای شما صادر خواهد شد.
بسیاری از کشورها اقامت به واسطهی خرید ملک را به شما نمیدهند. بنابراین، اگر سرمایه کافی در اختیار دارید و میتوانید یک ملک مناسب در ترکیه خریداری کنید، این موقعیت را از دست نداده و به سادهترین روش و در حداقل زمان ممکن اقامت ترکیه را دریافت کنید.
مزایای مهاجرت به ترکیه
حالا که با انواع روشهای مهاجرت به ترکیه آشنا شدید، بهتر است که با مزایای مهاجرت به این کشور نیز آشنا شوید. شما با دریافت اقامت ترکیه، از بالاترین سطح مزایای اقامت در یک کشور خارجی بهرهمند خواهید شد. در ادامه، تعدادی از مهمترین این مزایا را به تفصیل برای شما توضیح خواهیم داد.

افتتاح حساب بانکی در ترکیه
پس از اخذ اقامت ترکیه، این امکان برای شما فراهم میشود که بتوانید در بانکهای ترکیه حساب بانکی شخصی باز کنید. با افتتاح حساب بانکی، امتیازات زیر برای شما فراهم خواهد شد:
- امکان ارسال و دریافت وجه از/به کشورهای دیگر بهصورت مستقیم
- امکان مدیریت حسابهای بانکی خود از طریق سیستم بانکی آنلاین
- امکان دریافت ویزا کارت تعدادی از بانکها
- امکان دریافت مستر کارت تعدادی از بانکها
- امکان افتتاح حساب سپرده بهمنظور دریافت سود
برای افرادی که نیاز به خرید و فروش و مبادلهی وجه با سایر کشورها دارند، این امتیازها نقش بسیار مهمی در زندگی و فعالیتهای تجاریشان خواهد داشت.
دریافت وام بانکی با بهره بسیار پایین از بانکهای ترکیه
قوانینی که در سالهای اخیر در کشور ترکیه برای دریافت وام به تصویب رسیده، موجبات دریافت وام بانکی برای اتباع خارجی را سهولت بخشیده است و براساس این قوانین، اتباع خارجی برای دریافت وام با هیچگونه مانعی روبرو نخواهند شد. اتباع خارجی که اقامت کشور ترکیه را داشته باشند، میتوانند با داشتن یک کفیل اهل ترکیه وام موردنیاز خود را دریافت کنند. مبلغ بازپرداخت اقساط وام بانکی نیز براساس حقوق و درآمد ماهیانه متقاضی خواهد بود. به این صورت که متقاضی باید 50 درصد حقوق و درآمد ماهیانه خود را که براساس مدارک ارائه شده در زمان دریافت وام مشخص کرده است را به بانک مربوطه پرداخت کند.
حداکثر زمان بازپرداخت وام بانکی که به اتباع خارجی داده میشود 15 سال است. همچنین، دریافت کنندگان وام علاوه بر لیر ترکیه، میتوانند وام بانکی خود را به صورت ارزی نیز دریافت کنند. بدین صورت که میتوانند وام خود را به یورو، پوند و دلار آمریکا درخواست کنند.
هر زمان که تصمیم داشته باشید از وام دریافتی خود انصراف داده و آن را با بانک مربوطه تسویه نمایید، فقط کافیست مبلغ بسیار کمی به عنوان جریمه به بانک پرداخت کنید. در چنین حالتی، در صورتی که اقساط باقیمانده شما کمتر از 36 قسط باشد، علاوه بر باقیماندهی مبلغ وام، مقدار 1 درصد از کل مبلغ وام در قالب جریمه از شما دریافت میشود. اگر اقساط باقیمانده بیشتر از 36 قسط باشد، مقدار 2 درصد به عنوان جریمه از شما دریافت خواهد شد.
خرید ملک بهصورت اقساطی در ترکیه
اگر تصمیم به خرید ملک در ترکیه داشته باشید، بانک عامل با فرستادن یک نماینده برای ارزشگذاری ملک و پس از بررسی شرایط میتواند تا 75 درصد ارزش آن ملک را به شما تسهیلات بدهد. بازپرداخت این تسهیلات نیز معمولاً 15 ساله است.
همچنین شما میتوانید خرید ملک خود را از پروژههای در حال ساخت انجام دهید. در این صورت، در زمان خرید ملک شما معمولاً مقدار 20 تا 30 درصد ارزش ملک را به صورت پیشپرداخت انجام خواهید داد و بقیهی مبلغ را نیز براساس جدول زمانبندی ساخت پروژه و توافقی که با صاحب پروژه انجام دادهاید به صورت اقساطی پرداخت خواهید کرد.
سهولت در دریافت ویزای سایر کشورها
اگر شما کارت اقامت ترکیه را در اختیار داشته باشید، به راحتی میتوانید برای دریافت ویزای سایر کشورها ازجمله آمریکا اقدام کنید؛ به شرطی که مبلغی درحدود 20 هزار دلار در حساب بانکی خود داشته باشید. با داشتن کارت اقامت ترکیه، امکان دریافت ویزای شینگن و آمریکا به راحتی برای شما امکانپذیر است.
امکان دریافت ویزا کارت و مستر کارت
مستر کارت و ویزا کارت معتبرترین کارتهای اعتباری در جهان هستند که در بسیاری از کشورها نمایندگی دارند. از مزایای داشتن ویزا کارت و مستر کارت میتوان به کارمزد کم، امکان دریافت صورتحساب روزانه به صورت رایگان، امکان دریافت وجه از دستگاههای خودپرداز، امکان خرید از تمام فروشگاههای بینالمللی، امکان خرید از فروشگاههای اینترنتی در سایر کشورها، امکان تبادل مالی با شرکتهای بینالمللی، امکان انتقال پول از شعب ارزی کشور، بانکهای اینترنتی، صرافیها و... اشاره کرد. ضمن اینکه به دارندگان مستر کارت و ویزا کارت، بیمه ماشین اجارهای، امنیت پرداخت و محافظت دربرابر سوءاستفاده نیز تعلق میگیرد.
برخی دیگر از مزایای مهاجرت به ترکیه
در ادامه به برخی دیگر از مزایای مهاجرت به ترکیه اشاره خواهیم کرد:
- آب و هوای بی نظیر: سواحل ترکیه به طور متوسط 250 روز آفتابی را در سال تجربه می کند.
- آشنایی با تاریخ و فرهنگ غنی
- هزینه های منصفانه زندگی روزانه از جمله مسکن، حمل و نقل و غیره
- سیستم مراقبت های بهداشتی درمانی باکیفیت
- دسترسی آسان به وسایل نقلیه درون شهری و برون شهری
- اقتصاد در حال توسعه که نشان از آینده درخشان اقتصادی ترکیه دارد.
- زیرساخت های توسعه سافته در زمینه حمل و نقل، ارتباطات و انرژی
- مشوق های مالیاتی برای جذب سرمایه گذاری های خارجی
- فرصت های کاری مناسب
- تحصیلات ارزان قیمت
- بهره مندی از رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان یکی از سالم ترین رژیم های غذایی در جهان
جمعبندی
ترکیه کشوری بزرگ با تمدنی غنی است که دارای چشم اندازهای متنوعی است؛ از کوهستان گرفته تا جنگل ها و پوشش های گیاهی متنوع، از آبی عمیق دریای مدیترانه گرفته تا سواحل بی نظیر و آفتاب طلایی؛ غوطه ور شدن در تاریخ این کشور بسیار جذاب است! ترکیب شگفت انگیز فرهنگ شرقی و غربی! اگر به فکر زندگی و مهاجرت به ترکیه هستید، تصمیم عاقلانه ای گرفته اید!
در این مقاله، تمام نکات ضروری و موردنیاز برای مهاجرت به ترکیه را به تفصیل و براساس جدیدترین اطلاعات سال 2021 برای شما توضیح دادیم. اشخاصی که قصد سرمایهگذاری یا ثبت شرکت در ترکیه را دارند، بهسادگی میتوانند اقامت دائمی این کشور را دریافت کنند. بنابراین، توصیه میشود که این موقعیت مناسب را از دست ندهید و با دریافت اقامت ترکیه، از مزایای بسیار زیاد آن برخوردار شوید.