ترکیه از جمله کشورهایی به حساب میآید که این روزها به انتخاب اول ایرانیان برای سفر تبدیل شده است؛ چرا که برای ورود به این کشور نیازی به ویزا نیست. از طرفی موقعیت جغرافیایی و فرهنگی آن نیز به دلیل شباهت بسیار زیاد به کشور ایران، دلیل مضاعفی برای محبوبیت این کشور به قصد سفر شده است. البته دقت داشته باشید که سفر به این کشور بدون ویزا محدودیتهایی نیز دارد.
امکان اقامت در ترکیه بدون ویزا برای ایرانیان 90 روز است و پس از این تعداد روز، فرد مشمول پرداخت جریمه حق خاک ترکیه میشود. حال شاید برای شما این سوال پیش آید که جریمه حق خاک ترکیه چیست و چگونه محاسبه میشود؟
از این رو تصمیم گرفتیم در ادامه اطلاعاتی را در رابطه با این موضوع در اختیارتان قرار دهیم. در ادامه با پرشین استار همراه باشید.
اقامت قانونی در ترکیه چند روز است؟
اگر شما تصمیم دارید که اقامت توریستی ترکیه را به دست آورید، باید بدانید که مدت زمان حضور قانونی در این کشور در بدو ورود، سه ماه یا 90 روز است. در حقیقت اگر فردی تصمیم بگیرد که یک مسافرت 90 روزه به ترکیه داشته باشد، نیازی به گرفتن ویزا ندارد. این موضوع میتواند هر شش ماه تمدید شود؛ یعنی شما هر 6 ماه یکبار میتوانید بدون ویزا به ترکیه سفر کنید. در واقع به میزان روزهای حضور در این کشور باید خارج از خاک ترکیه بمانید. البته باید متذکر شد که در این مدت حق انجام هیچگونه فعالیت تجاری و تحصیلی برای فرد وجود ندارد. از طرفی اگر فرد از این مدت زمان تعیین شده، بیشتر در خاک ترکیه بماند، موظف به پرداخت جریمه اضافه ماندن در ترکیه میشود.
جریمه اضافه ماندن در ترکیه چقدر است؟

همانطور که گفته شد، اگر فردی بیش از 3 ماه یا 90 روز در ترکیه بماند، با جریمه روبرو میشود. حال شاید برای شما سوال پیش آید که جریمه اضافه ماندن در ترکیه چقدر است و چگونه محاسبه میشود. در راستای پاسخ به این سوال باید گفت محاسبه جریمه حق خاک ترکیه برای اتباع خارجی متفاوت است و با توجه به فاکتورهای گوناگون چون تعداد روز و سن محاسبه میشود. این موضوع برای شهروندان ایرانی نیز به دو صورت محاسبه میشود. یکی از دستهها مربوط به افراد بالای 18 سال و دسته دیگر مربوط به افراد زیر 18 سال میشود.
جریمه در نظر گرفته شده برای دسته اول یعنی افرادی که بالای 18 سال دارند، به این صورت است که فرد باید پس از گذشت سه ماه قانونی، 50 دلار بهاضافه 110 لیر برای صدور کارت اقامت بپردازد. دقت داشته باشید که این مبلغ برای ماه اول است که فرد تصمیم به ماندن در خاک ترکیه میگیرد. پس از گذشت این یک ماه، به ازای هر ماه اضافهتر، فرد باید 10 دلار بیشتر جریمه پرداخت کند.
جریمه برای افراد دسته دوم، یعنی افرادی که زیر 18 سال سن دارند، 25 دلار بهاضافه 110 لیر در ازای صدور کارت اقامت برای ماه اول و پس از آن به ازای هر یک ماه اضافه، 10 دلار به جریمه اضافه میشود. دقت داشته باشید که محاسبه جریمه حق خاک ترکیه بر اساس قیمت دلار روز محاسبه میشود و درنهایت پرداخت به ازای لیر ترکیه خواهد بود. همچنین باید متذکر شد که پس از گذشت سه ماه، جریمه در نظر گرفته شده برای هر ماه بهصورت کامل دریافت میشود؛ یعنی فرقی ندارد که شما یک روز از یک ماه را اضافهتر در ترکیه بمانید یا بیستونه روز!
زمان پرداخت جریمه حق خاک ترکیه چه زمان است؟
حال شرایطی را تصور کنید که شما بیش از مدت زمان تعیین شده در ترکیه ماندهاید و باید جریمه را متناسب با آنچه تعیین شده است، بپردازید. بهاحتمال زیاد یکی از سوال هایی که در چنین شرایطی برای شما پیش میآید، این است که چه زمانی باید جریمه حق خاک ترکیه را بپردازید. در پاسخ باید گفت جریمه تعیین شده باید قبل از خروج از مرزهای زمینی و هوایی ترکیه پرداخت شود. از همین جهت شما باید فیشی که در این راستا به شما داده میشود را دریافت و سپس آن را پرداخت کنید. برای بار دیگر باید یادآور شد که جریمه با دلار محاسبه میشود، اما شما باید آن را به لیر به دولت ترکیه پرداخت کنید.
اگر جریمه حق خاک ترکیه پرداخت نشود، چه اتفاقی میافتد؟
تا به اینجای مقاله در رابطه با موضوعاتی چون مدت زمان قانونی اقامت ترکیه، مقدار جریمه، نحوه محاسبه آن و زمانی که شما باید جریمه را بپردازید، صحبت کردیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. حال شاید بسیاری از افراد به این موضوع فکر کنند که اگر جریمه حق خاک ترکیه پرداخت نشود، چه اتفاقی میافتد؟ باید گفت که اگر شما جریمه تعیین شده را پرداخت نکنید، برای یک تا پنج سال از ورود به کشور ترکیه منع خواهید شد. بهنوعی دولت ترکیه شما را دیپورت خواهد کرد.
در ادامه شرایط این مدت زمان را بهطور کامل توضیح خواهیم داد:
- اگر اتباع خارجی از 3 تا 6 ماه بدون مجوز در ترکیه اقامت داشته باشند، 1 ماه از ترکیه دیپورت میشوند.
- اگر مدت زمان اقامت به 6 ماه تا 1 سال برسد، مدت زمان دیپورتی به 3 ماه میرسد.
- اقامت 1 تا 2 سال بدون مجوز، جریمهای برابر با 1 سال ممنوعیت ورود به ترکیه را خواهد داشت.
- جریمه اقامت 2 تا 3 سال بدون مجوز نیز برابر با 2 سال ممنوعیت ورود است و بیش از 3 سال اقامت، جریمه به 5 سال ممنوعیت ورود به ترکیه میرسد.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر جریمه تعیین شده را پرداخت نکنید و به صورت غیرقانونی از خاک ترکیه خارج شوید، حتی اگر مدت زمان دیپورت بودن شما تمام شود، امکان ورود به این کشور را نخواهید داشت؛ مگر اینکه شما جریمه تعیین شده را بپردازید.
رفع دیپورتی ترکیه

اگر شما از کشور ترکیه دیپورت شدهاید و تصمیم دارید که این جریمه را رفع کنید؛ باید متذکر شد که شیوههای گوناگونی برای چنین هدفی وجود دارد. برای مثال شما میتوانید از یک شخص حقیقی یا حقوقی ترک بخواهید که برایتان دعوتنامه ارسال کند. در چنین شرایطی امکان دارد دولت ترکیه، شما را رفع دیپورت کند.
راهحل دیگری که میتوانید از طریق آن به رفع دیپورتی اقدام کنید، مراجعه به کنسولگری ترکیه در ایران است. شما میتوانید با مراجعه به کنسولگری، درخواست ویزای کاری یا تحصیلی کنید. در این صورت شما میتوانید جریمه تعیین شده را بپردازید و دوباره به این کشور سفر کنید.
جمعبندی
در این مقاله در رابطه با جریمه حق خاک ترکیه اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم و مسائل گوناگونی از جمله میزان جریمه، نحوه پرداخت، جریمه دیپورتی و شرایط رفع دیپورت را بازگو کردیم. اکنون شما اطلاعات کاملی در رابطه با این موضوع دارید و با قوانین ترکیه آشنا هستید؛ بنابراین میتوانید با رعایت مسائل و توجه به قانون، اقامت بدون مشکلی را تجربه کنید.
اگر در این زمینه سوالاتی دارید می توانید با کارشناسان پرشین استار در ارتباط باشید. پرشین استار مشاور شما در امور خرید املاک و اخذ شهروندی ترکیه می باشد.
برچسب های مقاله
اقامت در ترکیه