زندگی ترکیه

قوانین ارث و میراث در ترکیه برای اتباع خارجی
۱۴۰۲/۰۲/۲۰
زندگی ترکیه

قوانین ارث و میراث در ترکیه برای اتباع خارجی

اخیراً تعداد اتباع خارجی مقیم ترکیه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. به خصوص شهرهایی مانند استانبول، آنتالیا و آنکارا به قطب های جذب سرمایه در بخش املاک و مستغلات تبدیل شده اند و میلیون ها خارجی را هم برای سرمایه گذاری و هم برای کار جذب خود کرده است.

برای اکثر سرمایه گذاران خارجی این سوال مطرح است که قانون ارث در ترکیه برای اتباع خارجی چگونه است؟! اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید در این مطلب از وبلاگ پرشین استار همراه ما باشید تا با قوانین و اطلاعات مربوط به قانون ارث در ترکیه آشنا شوید.

 

قوانین ارث و میراث در ترکیه بدون وصیت نامه

در مواقعی که فرد متوفی برای ارث و میراثش وصیت‌نامه‌ای نداشته باشد، طبق قانون ارث در ترکیه، تمامی مال و اموال فرد متوفی بدون هیچ‌گونه تصرفی از سمت دولت میان وارثین خونی که دارد تقسیم می‌شود؛ البته در صورتی که شخص متوفی به دولت بدهی داشته باشد، دولت اول میزان بدهی خود را از ارث برمی‌دارد و سپس باقی‌مانده اموال را میان وراث تقسیم می‌کند.

توجه داشته باشید که قانون ارث در ترکیه برای اتباع خارجی و شهروندان ترکیه یکی است و هیچ تفاوتی در آن وجود ندارد.

 

قوانین ارث و میراث در ترکیه بدون وصیت نامه

 

قوانین ارث و میراث در ترکیه به همراه وصیت نامه

اگر شخص متوفی قبل از فوت برای ارث و میراثی که دارد وصیت‌نامه‌ای تنظیم کرده باشد و در آن به سهم‌الارث هر شخص اشاره کرده باشد، دادگاه ترکیه طبق وصیت‌نامه‌، ارث و میراث را به وراث انتقال می‌دهد؛ در صورتی که فرد متوفی به دولت بدهی داشته باشد، اول دولت بدهی خود را برمی‌دارد و سپس طبق وصیت‌نامه‌ شخص عمل می‌کند.

 

مدارک لازم برای تنظیم وصیت نامه در ترکیه

برای جلوگیری از برخی مشکلات، پیشنهاد می‌شود که شخص برای انتقال ارث و میراث حتما وصیت‌نامه‌ را به صورت قانونی در دفاتر رسمی اسناد ترکیه تنظیم کند؛ مخصوصاً اگر شخص از قوانین نوشتن وصیت‌نامه در ترکیه بی‌خبر است؛ چرا که با کوچک‌ترین اشتباه، وصیت‌نامه ابطال می‌شود.

همان طور که متوجه شدید، شخص برای تنظیم وصیت‌نامه باید به یکی از دفاتر رسمی اسناد ترکیه مراجعه کند؛ در صورتی که شخص به زبان ترکی استانبولی مسلط نیست، باید یک مترجم مورد اعتماد همراه خود داشته باشد و برای تنظیم وصیت‌نامه، وجود یک الی دو شاهد الزامی است.

در ادامه با مدراکی که برای تنظیم وصیت‌نامه در دفاتر رسمی اسناد ترکیه الزامی است آشنا می‌شوید:

  • گواهی سلامت عقلانی (برای اینکه ثابت شود فرد در صحت کامل عقلانی اقدام به این تصمیم گرفته است)
  • اصل و فتوکپی اسناد املاک موردنظر
  • عکس از شخص وارث
  • فتوکپی و اصل پاسپورت صاحب املاک به همراه ترجمه

 

بررسی شرایط ابطال وصیت نامه

 

بررسی شرایط ابطال وصیت نامه

در قانون ارث ترکیه، وصیت‌نامه‌های که از اعتبار برخوردار هستند به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ این وصیت‌نامه‌ها عبارتند از: رسمی، دست‌نویس و شفاهی.

وصیت‌نامه رسمی: در دفاتر رسمی اسناد توسط ماموران آن دفتر در حضور چند شاهد تنظیم می‌شود.

وصیت‌نامه دست‌نویس: توسط خود شخص وارث به طور غیررسمی نوشته می‌شود؛ برای اعتبار داشتن این نوع وصیت‌نامه، باید وصیت‌نامه دارای تاریخ دقیق ثبت وصیت، امضا و اثر انگشت شخص باشد.

پیشنهاد می‌شود که قبل از نوشتن وصیت‌نامه از یک وکیل مشورت بگیرید تا یک وصیت‌نامه‌ی بدون مشکل تنظیم کنید.

وصیت‌نامه شفاهی: در صورتی که شخص در وضعیت خوبی نباشد برای مثال در بستر بیماری باشد، می‌تواند از وصیت‌نامه شفاهی استفاده کند؛ در این مواقع فرد در حضور وارثین خود و چند نفر دیگر، وصیت خود را به صورت شفاهی اعلام می‌کند تا آن‌ها از نحوه تقسیم اموال باخبر شوند.

خوب است بدانید که مدت اعتبار وصیت‌نامه شفاهی یک ماه است و در طی این مدت، وارثین می‌توانند برای تقسیم اموال قانونی اقدام کنند؛ در صورتی که بیش از یک ماه از این وصیت‌نامه بگذرد، وصیت‌نامه ابطال خواهد شد.

در صورتی که ثابت شود فرد وصیت‌نامه را به دلیل اینکه تحت فشار و تهدید بوده است ثبت کرده، وصیت‌نامه ابطال خواهد شد و تمامی مال و اموال به صاحب خود برگردانده می‌شوند (در صورتی که فرد در قید حیات نباشد، به وارثین خونی و قانونی وی تعلق می‌گیرد) و فرقی هم ندارد که وصیت‌نامه رسمی باشد یا دست‌نویس یا شفاهی.

همچنین در مواقعی که ثابت شود فرد متوفی در شرایط روحی و عقلانی درستی این وصیت‌نامه را تنظیم نکرده است، وصیت‌نامه ابطال خواهد شد و مال و اموال فرد متوفی در میان وارثین خونی طبق قانون ارث ترکیه تقسیم می‌شود.

 

قوانین ارث و میراث برای شهروندان ترکیه

در مواقعی که شخص شهروند ترکیه باشد، پس از فوت و تایید فوت شخص توسط پزشک، به طور اتوماتیک از سوی بیمارستان یک نامه به اداره ثبت احوال، ثبت اسناد و تاپو ارسال می‌شود تا ارث و میراث فرد متوفی مورد بررسی قرار بگیرد.

پس از آن دادگاه باتوجه به قانون ارث ترکیه و مدارک موجود برای نحوه تقسیم‌بندی، مال و اموال را تقسیم می‌کند و نتیجه‌ی این کار را به صورت یک نامه به اداره نوتر اعلام می‌کند؛ اداره نوتر با بررسی نامه دادگاه، به افرادی که نام آن‌ها در نامه به ‌عنوان وارث ثبت شده است، یک احضاریه جهت اطلاع‌رسانی و انتقال ارث ارسال می‌کند.

 

قوانین ارث و میراث در ترکیه برای افراد خارجی

اگر فرد متوفی جزو شهروندان ترکیه نباشد ولی در ترکیه مال و اموال داشته باشد، طبق قانون ارث در ترکیه وارثین وی مانند همسر، فرزند، پدر و مادر و خواهر و برادر می‌توانند با ارائه مدارک شناسایی لازم برای ثابت کردن رابطه خونی با فرد متوفی به دادگاه ترکیه مراجعه کنند تا پرونده انتقال ارث و میراث به جریان بیفتد.

در این مواقع اگر وصیت‌نامه‌ای وجود داشته باشد، طبق آن ارث و میراث فرد متوفی خارجی تقسیم می‌شود و در صورت نبود وصیت‌نامه، طبق قانون ارث ترکیه، تقسیم اموال انجام می‌شود.

 

ترتیب وراث در قانون ارث در ترکیه

در قانون ارث ترکیه در صورتی که شخص متوفی برای ارث و میراثی که دارد وصیت‌نامه‌ای تنظیم نکرده باشد به ترتیب زیر اموال بین وراث تقسیم می‌شود:

  • در درجه اول به همسر، یک چهارم از اموال و به فرزندان، سه چهارم باقی‌مانده اموال تعلق می‌گیرد.
  • اگر فرد متوفی دارای فرزند نباشد، به همسر، یک دوم اموال و به پدر و مادر فرد متوفی، یک دوم دیگر تعلق می‌گیرد.
  • در صورتی که شخص متوفی نه دارای فرزند باشد و نه پدر و مادرش در قید حیات باشند، سه چهارم از اموال به همسر و یک چهارم دیگر به پدربزرگ و مادربزرگ یا خواهر و برادر شخص متوفی می‌رسد؛ مرحوم اگر به جز همسر کسی را نداشته باشد، طبق قانون ارث در ترکیه تمامی اموال وی به همسرش تعلق می‌گیرد.

تنها در یک صورت اموال به دولت ترکیه می‌رسد، آن هم در صورتی که شخص هیچ وارث و خویشاوندی برای انتقال ارث نداشته باشد.

طبق قانون ارث در ترکیه، تمامی فرزندان شخص متوفی به یک میزان مساوی شامل ارث و میراث می‌شوند و میزان ارث دختر و پسر باهم تفاوتی ندارد؛ همچنین در صورتی که یکی از فرزندان قبل از ایشان فوت کرده باشد، میزان سهم آن فرزند به فرزندان و همسرش می‌رسد.

 

ترتیب وراث در قانون ارث در ترکیه

 

مالیات ارث و میراث در ترکیه

طبق قانون ارث در ترکیه فرقی ندارد که فرد متوفی شهروند ترکیه باشد یا خارجی، وارثین برای اینکه انتقال اموال به آن‌ها انجام شوند باید مالیات بپردازند؛ میزان این مالیات طبق موقعیت املاک و سایر شرایط جانبی مشخص می‌شود.

البته خوب است بدانید، میزان مالیات ارث و میراث در ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار کمتر است و با توجه به ارزش ارث بین 1 تا 10 درصد متغیر است.

طبق قانون ارث در ترکیه، نرخ این مالیات بر اساس ارزش عبارتست از:

  • املاک با ارزش کمتر از 160000 لیر: 1 درصد مالیات
  • املاک با ارزش بین 160000 تا 510000 لیر: 3 درصد مالیات
  • املاک با ارزش بین 510000 تا 1280000 لیر: 5 درصد مالیات
  • املاک با ارزش بین 1280000 تا 2780000 لیر: 7 درصد مالیات
  • املاک با ارزش بیش از 2780000 لیر: 10 درصد مالیات

 

مدارک مورد نیاز برای انحصار و وراثت در ترکیه

برای به جریان انداختن پرونده ارث و میراث یک شخص خارجی در ترکیه، احتیاج به مدارک زیر دارید:

  • عکس پرسنلی
  • کد مالیاتی
  • پاسپورت معتبر
  • گواهی فوت شخص
  • مدارکی که نسبت شما را با شخص متوفی ثابت کند

توجه داشته باشید که تمامی مدارک باید به زبان ترکی استانبولی باشند؛ در صورتی که این مدارک خارج از ترکیه تهیه شده باشند، باید پس از اینکه آن‌ها را به زبان ترکی استانبولی ترجمه کردید، برای تایید آن‌ها را به وزارت امور خارجه و دادگستری ایران ببرید و سپس پس از ورود به ترکیه، مدارک را تایید و نوتر کنید.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم که شما را با قانون ارث ترکیه آشنا کنیم؛ قوانین ترکیه برای ارث و میراث اتباع خارجی، کاملاً واضح و ساده است؛ ارث و میراث اتباع خارجی متوفی در ترکیه به دو صورت (طبق وصیت‌نامه و در صورت نبود وصیت‌نامه، طبق قانون ارث در ترکیه) میان وارثین شخص متوفی تقسیم می‌شود.

در آخر پیشنهاد می‌شود که برای آگاهی از قانون ارث در ترکیه برای اتباع خارجی، تنظیم وصیت نامه و موارد دیگر از یک وکیل باتجربه مشورت بگیرید. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجرب پرشین استار در ارتباط باشید.

نظرات کاربران
عضویت در خبرنامه
املاک پیشنهادی
تماس با پرشین استار
استانبول / آلانیا
info[at]persianstargroup.com
شرکت پرشین استار
اطلاع از پیشنهادهای ما

شرکت پرشین استار با هدف ایجاد فضایی امن و مطمئن جهت سرمایه گذاری و خرید ملک در ترکیه از سال ۲۰۱۰ و با کادری حرفه ای و با تجربه آغاز به فعالیت کرده است. خرید و فروش ملک در ترکیه، اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه، راه اندازی کسب و کار در ترکیه، اخذ اقامت ترک ... یه از طریق خرید ملک، اخذ اجازه کار در ترکیه و مشاوره سرمایه گذاری در ترکیه بخشی از خدمات مجموعه پرشین استار می باشد. همکاران ما در شرکت پرشین استار آماده ارائه هرگونه مشاوره و راهنمایی صادقانه جهت انتخاب مناسب ترین گزینه ها برای خرید ملک با توجه به سلیقه و توانایی مالی مشتریان خود می باشند. ما به شما کمک می کنیم تا با خرید ملک در ترکیه، به خصوص خرید ملک در استانبول و خرید ملک در آلانیا، ضمن سرمایه گذاری هوشمندانه در کشوری با آینده ای بسیار روشن، فرصت زندگی در محیطی امن و متفاوت در تلاقی اروپا و آسیا را به خود و خانواده تان هدیه دهید. تنوع پروژه ها و املاک پرشین استار، به مشتریان اجازه می دهد تا بتوانند بهترین گزینه را برای خرید ملک به خصوص خرید آپارتمان در استانبول، خرید آپارتمان در آلانیا، خرید ویلا در استانبول و خرید ویلا در آلانیا آن هم با بهترین قیمت انتخاب کنند.

ادامه
Copyright @ 2020 Persian Star